Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Κινεζοταλαιπωρείται το Ηράκλειο



Με κινητοποίηση "υποδέχτηκαν" τον Κινέζο και τον Έλληνα πρωθυπουργό, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αντιεξουσιαστές, μέλη της ΕΛΜΕ, απολυμένοι και υπό διαθεσιμότητα εργαζόμενοι. Παράλληλα και ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση για το ταξίδι των δύο πρωθυπουργών στην Κρήτη και μιλά για… ξεπούλημα του εθνικού πλούτου!   
Στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού ο πωλητής Σαμαράς πήγε  λίγο μετά τις 10.00, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων είχε διακοπεί για την απρόσκοπτη διέλευσή του. Λίγο πριν τις 10.30 πήγε και ο Κινέζος αγοραστής, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και πολυμελή αντιπροσωπεία από την Κίνα. Ισχυρά έως προκλητικά είναι τα μέτρα ασφαλείας, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που μετέβησαν στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού για να επισκεφθούν το μνημείο, μη γνωρίζοντας για τα έκτακτα μέτρα. Με προστατευτικά κιγκλιδώματα, όμοια με αυτά που χρησιμοποιούνται ... τελευταία στις παρελάσεις, έχει αποκλειστεί η πλατεία Ελευθερίας, ενώ ισχυρή είναι η αστυνομική παρουσία.

Τα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο του Ηρακλείου, ενόψει της επίσκεψης των δύο πρωθυπουργών στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου για την τέλεση των εγκαινίων έχουν κάνει τους Ηρακλειώτες να γελούν . Σε εξέλιξη βρίσκεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας (δείτε εδώ), ενώ σιδερένια κιγκλιδώματα, όμοια με αυτά που χρησιμοποιούνται τελευταία στις παρελάσεις, έχουν στηθεί για την παρεμπόδιση της κυκλοφορίας πεζών (και διαμαρτυρόμενων) σε ακτίνα ασφαλείας γύρω από το Μουσείο.
Στην διαδρομή από το Ηράκλειο έως την Χερσόνησο όπου διαμένει ο Κινέζος γίνετε της …αποκάλυψης. Κλειστός σχεδόν ο παλαιός δρόμος, και ο νέος αστυνομοκρατείται πλήρως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...