Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Στο τέλος θα ανάψουν και τους ..φούρνους για τους δήθεν …. Ευρω..πεους πολίτες



Σε μία απίστευτη ρύθμιση που ουσιαστικά αντιβαίνει της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, προχώρησε το υπουργείο Μεταφορών της Γερμανίας καθώς αποφάσισε οι οδηγοί αυτοκινήτων με ξένες πινακίδες, οι οποίοι χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο της Γερμανίας, να καταβάλουν ειδικά τέλη κυκλοφορίας. Τώρα για πια «ευρωπαϊκή νομοθεσία»; Είναι ένα θέμα που σηκώνει πολύ συζήτηση.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από το 2016 και θα αφορά όλα τα οχήματα κάτω των 3,5 τόνων. Αυτό θα μεταφραστεί σε ειδικό σήμα, το οποίο θα διαφοροποιείται αναλόγως διάρκειας, κυβισμού και περιβαλλοντικών κριτηρίων. Το φθηνότερο σήμα θα κοστίζει 10 ευρώ για δέκα ημέρες και το ετήσιο θα φθάνει τα 88 ευρώ κατά μέσο όρο. Η ρύθμιση αυτή ουσιαστικά αντιβαίνει της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, η οποία προβλέπει ισότιμη αντιμετώπιση όλων των πολιτών της Ε.Ε…. αλλά σύμφωνη πάντα με τις επιθυμίες της ναζιστικής Γερμανίας.  

Η επίμαχη φορολόγηση, η οποία ενδεχομένως να επεκταθεί και στις μοτοσικλέτες, έχει σχεδιαστεί για να επιμερίσει το κόστος των υποδομών στους αυτοκινητοδρόμους σε όλους ανεξαρτήτως τους οδηγούς. Πιθανώς, δε, να αποφέρει στα κρατικά ταμεία περί τα 600 εκατ. ευρώ. 


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΙΧΝΟΣ ΣΕ ΕΧΩ ΓΙΑ ΓΑΤΟΝΙ ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΣ. ΔΕΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΞΕΝΑ ΦΟΡΤΗΓΑ. ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΕΥΡΩΠ. ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΝΥΟΥΝ.
ΜΑΣ ΤΟ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ. ΜΗ ΤΟ ΞΕΧΝΑΣ. ΠΟΛΕΙΣ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ!

Ixnos είπε...

Το καταλαβαίνω αυτό που λές αλλά το πήγαν παραπέρα. Και στα Ι.Χ και στις μοτοσυκλέτες. Όσο για το πόλεις στρατόπεδα το έχει γράψει εδώ και είκοσι χρόνια ο Ριφκιν μαζί με πολλά άλλα που επαληθεύτηκαν .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...