Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Aυτά είναι τα συντρόφια του Ξηρού



Ο απόστρατος αστυνομικός Χρήστος Πατουχέας, είναι ο συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού, ο οποίος συνελήφθη στην Καλαμάτα, μαζί με έναν ακόμη συνεργό του από την Αλβανία.
O απόστρατος αστυνομικός υπηρετούσε στην ΕΚΑΜ και στη συνέχεια στο Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής. Αποτάχθηκε το 2002 όταν κατηγορήθηκε για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στη Λακωνία.
Από τότε ασχολείτο με αλυκές στη Μάνη.
Το καλοκαίρι του 2013 φυλακίστηκε για διακίνηση μεγάλης ποσότητας λαθραίων τσιγάρων στο Γύθειο.
Αποφυλακίστηκε μετά από έναν χρόνο, και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές φαίνεται να ανέλαβε την προμήθεια και απόκρυψη οπλισμού για την επίθεση στις φυλακές του Κορυδαλλού που σχεδίαζε ο Χριστόδουλος Ξηρός.
Ο 37χρονος Θεοχάρης από την Αλβανία, συνελήφθη για ληστεία περιπτέρου και υπόθεση ναρκωτικών. Φυλακίστηκε και αποφυλακίστηκε τον Νοέμβριο του 2013.
Αποτυπώματά του, εντοπίστηκε σε σταθερό σημείο της γιάφκας στην Ανάβυσσο.
Σταθερό σημείο σημαίνει κάποιο μέρος το οποίο δεν μπορεί να μετακινηθεί, όπως κάποιος τοίχος, κούφωμα, πόρτα κλπ.
Σύμφωνα με πηγές από την αντιτρομοκρατική, κάθε ένας είχε αναλάβει έναν συγκεκριμένο ρόλο, και ήξερε ακριβώς τι πρέπει να κάνει.
Μάλιστα, είναι πιθανό, ο Χριστόδουλος Ξηρός να είχε δημιουργήσει δικλίδες ασφαλείας μεταξύ των μελών της ομάδας, δίνοντας στον κάθε ένα μόνο τα απαραίτητα στοιχεία και πληροφορίες για το δικό του κομμάτι στην απόπειρα απόδρασης.
Αυτό έγινε για να υπάρχει «δίχτυ» ασφαλείας, σε περίπτωση που κάποιος έπεφτε στα χέρια της αστυνομίας. Δεν περίμενε όμως ότι θα συλληφθεί ο ίδιος.
Αυτή τη στιγμή η αντιτρομοκρατική κάνει φύλλο και φτερό τα σπίτια των συλληφθέντων στην Αττική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...