Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Μήπως εδώ και τώρα η χρυσή αυγή δικαιώνεται ;



Για τον δυτικό κόσμο και όχι μόνο, το 2015 θα είναι η χρονιά-σταυροδρόμι στη μάχη με την τρομοκρατία από το Ισλαμικό Κράτος. Τα κυκλώματα των «τζιχαντιστών» και οι μέθοδοι στρατολόγησης. Η προπαγάνδα και η «ιερή αποστολή».
Φέτος θα είναι ένα κρίσιμο έτος για τη Δύση στην αντιπαράθεσή της με τον ισλαμισμό. Δεν είναι δε λίγοι οι παρατηρητές που επεσήμαναν ότι η αντιπαράθεση αυτή θα προσλάβει νέες διαστάσεις, με την τυφλή τρομοκρατία να κερδίζει έδαφος στις χώρες όπου το ισλαμικό στοιχείο είναι πολυάριθμο (σημ.  γεγονός που επαληθεύτηκε μόλις χθες με τα τραγικά γεγονότα στο Παρίσι).
Στην Ευρώπη, η κλίμακα των απειλών είναι υψηλή, εκτός από τη Γαλλία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο Βέλγιο και στην Ολλανδία – χώρες που ήδη κατοικούνται από 19 εκατομμύρια μουσουλμάνους. Στις χώρες αυτές και όχι μόνον, όπως αποκάλυψε ο Γερμανός δημοσιογράφος Γιούνγκερ Τοντενχέφερ, ο οποίος μπόρεσε προσφάτως να μπει στο Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ, αποφασισμένοι ισλαμιστές που έχουν υποστεί απίθανη πλύση εγκεφάλου είναι έτοιμοι να πραγματοποιούν τυφλά κτυπήματα με μοναδικό στόχο να σκορπούν τρόμο και θάνατο.
«Αυτό που εντυπωσιάζει στους νέους μισθοφόρους που πηγαίνουν από τη Δύση στο Ισλαμικό Κράτος είναι η απόλυτη επιθυμία τους να σκοτώνουν. Οι άνθρωποι αυτοί θεωρούν ότι η "θρησκευτική γενοκτονία" είναι ύπατος σκοπός στη ζωή τους και είναι αποφασισμένοι να κάνουν τα πάντα για να ανταποκριθούν στην αποστολή τους... Η Αλ-Κάιντα δεν είναι τίποτε μπροστά στη θηριωδία και στον φανατισμό των ισλαμιστών που θέλουν να αναβιώσουν το Χαλιφάτο... Δυστυχώς, δε, η Δύση δεν δείχνει να γνωρίζει πώς μπορεί να αντιμετωπίσει το φαινόμενο αυτό».
Φαινόμενο το οποίο, κατά τον Γερμανό δημοσιογράφο, έχει ποικίλες πτυχές και σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζεται με τις παραδοσιακές δυτικές στρατιωτικές μεθόδους. Άνθρωποι του Ισλαμικού Κράτους στρατολογούν –έναντι καλών αμοιβών– μισθοφόρους στη Δύση, κυρίως μεταξύ των ανέργων νέων μουσουλμάνων που είναι και σχετικά εύκολη λεία. Υπολογίζεται έτσι ότι από τη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν καταταγεί στον άτυπο ισλαμικό στρατό περισσότεροι από 3.000 νέοι, που θεωρούνται και από τους φανατικότερους τζιχαντιστές.

Η συνέχεια εδω


EKTAKΤΟ: Ανταλλαγή πυροβολισμών Γάλλων αστυνομικών με τους φονιάδες του Charlie Hebdo


Μαρτυρίες-σοκ μέσα από το Charlie Hebdo: Παντού αίματα και πτώματα


Δείτε την πρώτη εικόνα από το εσωτερικό των γραφείων του Charlie Hebdo  


Με ελικόπτερακαι επίλεκτες δυνάμεις αναζητούν τους δολοφόνους του Charlie Hebdo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...