Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Από όλα τα φρούτα έχει ο μπαξές της Νουδούλας.



Γιατί δεν έβαζε τον ..Ξηρό, που …δεν έκλεψε το κράτος. 
Στην λίστα των υποψήφιων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας συγκαταλέγεται ο καταδικασμένος πρώην Νομάρχης Κιλκίς, Ευάγγελος Μπαλάσκας.
Το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε  τον Φεβρουάριο του 2014, τον πρώην Νομάρχη σε φυλάκιση δύο χρόνων, με τριετή αναστολή.
Η υπόθεση αφορούσε τα πλαστά αναπηρικά πάσο που είχε εκδώσει η νομαρχία Κιλκίς, προκαλώντας ζημιά περίπου 1 εκατ. ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο τότε νομάρχης Κιλκίς, από τον Ιανουάριο 2007 έως το Νοέμβριο 2008, βεβαίωσε ότι στο νομό υπάρχουν συνολικά 10.211 άτομα με αναπηρίες, ενώ ο πραγματικός αριθμός των δικαιούχων ήταν 2.218.
Οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες και υπεραμύνθηκαν της αθωότητάς τους, αλλά δεν έπεισαν το Δικαστήριο.
Ο έλεγχος του ΣΔΟΕ και η δίωξη για κακούργημα
Ο πρώην Νομάρχης έχει βρεθεί και στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ. Μετά από έλεγχο που έγινε, ο κ. Μπαλάσκας κλήθηκε σε απολογία και τελικά του καταλογίστηκε πρόστιμο 200.000 ευρώ.
Παράλληλα, του έχει ασκηθεί δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα η οποία βρίσκεται στον ανακριτή Κιλκίς, μετά από επώνυμη μήνυση που έγινε τον Μάρτιο του 2007.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...