Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Eτσι γίνονται οι μπίζνες κοροιδάρες.



Ξεσκίζεις το δημόσιο …δίνεις κατιτίς και καθαρίζεις, αφού πρώτα φρόντισε ο λαδωμένος …. «κατάλληλος» υπουργός για σένα .

Διακοπή  της δίκης για την υπόθεση της της Energa – Hellas Power, για τις 5 Φεβρουαρίου, προκάλεσε η δήλωση των κατηγορουμένων ότι προτίθενται να επιστρέψουν περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ τα οποία βρίσκονται δεσμευμένα σε εταιρικούς λογαριασμούς από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Κατηγορούμενοι στην πολύκροτη υπόθεση  για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, λαθρεμπορία σε βαθμό κακουργήματος και ξέπλυμα μαύρου χρήματος συνολικά 19 άτομα μεταξύ των οποίων οι νόμιμοι εκπρόσωποι των δυο εταιρειών Αριστείδης και Αχιλλέας Φλώρος, Βασίλης Μηλιώνης, Στέφανος Σιαφάκας και Νίκος Δεκόλης.
Σύμφωνα με την κατηγορία φέρονται να ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο περίπου 257 εκατομμύρια ευρώ καθώς μέσα από ένα πλέγμα off shore εταιρειών και ξένων τραπεζών εισέπραξαν από τους καταναλωτές το «χαράτσι» για λογαριασμό της ΔΕΗ αλλά ουδέποτε το απέδωσαν στο Δημόσιο.
Τώρα αποφάσισαν για να κωλυσιεργήσουν δήθεν να επιστρέψουν μερικά από τα κλεμμένα πίσω .
Οι υπερασπιστές των κατηγορουμένων είχαν υποβάλλει  δυο δηλώσεις προς το Συμβούλιο Εφετών για την επιστροφή των χρημάτων, προκειμένου να υπαχθούν  στις διατάξεις του  νέου νόμου που  επιφυλάσσει ευνοϊκή ποινική μεταχείριση σε εκείνους που επιστρέφουν χρήματα  στο ελληνικό Δημόσιο. Η διακοπή της δίκης κρίθηκε απαραίτητη καθώς  οι αιτήσεις από το αρμόδιο εισαγγελέα του Συμβουλίου Εφετών διαβιβάστηκαν στο δικαστήριο το οποίο καλείται να αποφασίσει ποιος είναι αρμόδιος να κρίνει τις αιτήσεις και σε ποιο λογαριασμό θα κατατεθούν τα χρήματα καθώς δεν υπάρχει σχετική υπουργική απόφαση.
Σύμφωνα πάντως με το βούλευμα, η ζημία από την υπόθεση Energa – Hellas Power αγγίζει τα 257 εκατομμύρια ευρώ. Στην παρούσα φάση, επιστρέφονται 103 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία αναλυτικά διατίθενται ως εξής: 52 εκατομμύρια προς το Δημόσιο, 29 εκατομμύρια προς τους δήμους, ενώ ό,τι υπολείπεται διατίθεται έναντι των οφειλών προς τους φορείς ΛΑΓΗΕ και ΑΔΜΗΕ. Επειδή λοιπόν η ζημία που επικαλείται το δημόσιο είναι άνω των 250 εκατομμυρίων ευρώ γι αυτό και θα υπάρξει μάχη νομικών επιχειρημάτων , αφού θα προβληθεί ισχυρισμός πως αποδέχονται να αποκαταστήσουν μόνο το μέρος της ευθύνης που νομικά τους αναλογεί. Ισχυρίζονται δηλαδή πως τα υπόλοιπα χρήματα είναι αντικείμενο αστικής διαφοράς (αμφισβητούμενη οφειλή) μεταξύ ΔΕΣΜΗΕ και εταιρών η οποία εκκρεμεί στα αστικά δικαστήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...