Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Είμαστε σχεδόν όλοι εν δυνάμει .. Γιακουμάκηδες.

Τις τελευταίες ημέρες με την αυτοκτονία; του Γιακουμακη ανακαλύψαμε την λέξη bulling και όλοι έχουν πέσει από τα σύννεφα. Το bulling όμως έχει μπει στην ζωή μας εδώ και πολλά χρόνια αφού κυβερνητικό bulling είναι οι δέκα χιλιάδες αυτοκτονίες, Κυβερνητικό bulling είναι το σε καθημερινή βάση εάν θα πάρουμε την δόση μας σαν πρεζάκηδες η όχι ,εάν θα μας διώξουν η όχι από την Ε.Ε εάν θα ξεχαρμανιάσει πάνω μας σαν ευρωπουτάνες που μας κατάντησαν η Μέρκελ και ο Σόϊμπλε , ένα θα περάσουν η δεν θα περάσουν τα νέα μέτρα, εάν θα πάμε για βόλτα και θα βρεθούμε στην μπουζού για μια ξεχασμένη κλήση, ένα θα λειτουργούν τα Α.Τ.Μ  αύριο, εάν θα.. κουρευτούμε η όχι, και χίλιες δυο καθημερινές κατατρομοκρατήσεις του κοσμάκη ,που από το πολύ «bulling» έχει γίνει ένας μαλάκας και μισός.

 

Λένε ότι ….Αλλαξε το νόμο για το bullying η κυβέρνηση – Νέα διάταξη προβλέπει φυλάκιση τουλάχιστον 6 μηνών  πολύ σωστό μέτρο, αλλά που θα βρεθούν οι φυλακές για να χωρέσουν τους υπαίτιους; 

 

Σοκ προκαλούν οι λεπτομέρειες από τα βασανιστήρια που βίωνε στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων ο 20χρονος Βαγγέλης Γιακουμάκης.

  

Το πόρισμα-φωτιά από την έρευνα που έγινε στη σχολή, το οποίο παρουσιάστηκε από το Mega, επιβεβαιώνει ότι συμφοιτητές και καθηγητές του Βαγγέλη γνώριζαν εδώ και καιρό για το μαρτύριο που ζούσε.
«Μια μέρα λίγο μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 άκουσα ότι του λέγανε να τον δέσουν στην καρέκλα και αυτός απάντησε “αν θέλετε δέστε με”. Ξέρω ότι τον κλείσανε στην ντουλάπα δεμένο και του ρίχνανε νομίσματα για να τραγουδάει. Οι καθηγητές γνώριζαν τα πάντα. Γνωρίζω τα παιδιά που τους είχαν ενημερώσει», φέρεται να έχει καταθέσει συμφοιτητής του Βαγγέλη.
Την εξευτελιστική συμπεριφορά της ομάδας των Κρητικών σπουδαστών επιβεβαίωσε και η υπεύθυνη της εστίας. «Του έκλειναν το ζεστό νερό όταν ο Βαγγέλης έκανε μπάνιο, τον κλείσανε σε ντουλάπα, του ρίχνανε κέρματα, τον ξύρισαν παρά τη θέλησή του, περιγράφει η υπεύθυνη.


Το πόρισμα διαπιστώνει ότι «έλαβαν χώρα γεγονότα ενδοσχολικής βίας τόσο σε βάρος του μαθητή Γιακουμάκη όσο και άλλων μαθητών που ζούσαν κάτω από απειλές και το φόβο που προκαλούσε η ομάδα των Κρητικών μαθητών, η οποία λειτουργούσε σε κλειστό κύκλο προκαλώντας εύλογο φόβο σε συμμαθητές τους. Δεν ελήφθησαν τα προσήκοντα αυστηρά μέτρα καθώς δεν καταλογίστηκαν ποινές κατά την κρητικών μαθητών που πρωτοστατούσαν σε βιαιότητες σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, όσο και σε βάρος άλλων μαθητών, από κανένα όργανο της σχολής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...