Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Θα κλάψουν οι MπομπολοΑλαφουζομανούλες; Μπααα.



Τη δυνατότητα να παρεμβαίνει ο υπουργός Επικρατείας εάν είναι έντιμος και να ζητά τη λύση εταιρειών των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που έχουν αρνητικά ίδια κεφάλαια και αποφεύγουν να προχωρήσουν σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και γενικότερα δεν έχουν τακτοποιημένα τα οικονομικά των επιχειρήσεών τους δίνει άρθρο που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την ΕΡΤ.
Μάλιστα η συμπεριφορά ενίων ιδιοκτητών έχει προκαλέσει και την αντίδραση των τραπεζών που χρηματοδοτούν με δάνεια τη λειτουργία χρεωμένων Μέσων Ενημέρωσης. Η κυβέρνηση έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι σκοπεύει να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και δείχνει να κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.
Το νομοσχέδιο, λοιπόν, περιλαμβάνει διάταξη που τροποποιεί το παλαιό άρθρο 48 του Κ.Ν. 2190/1920 περί ανωνύμων εταιρειών. Συγκεκριμένα, δίνει τη δυνατότητα στον υπουργό Επικρατείας να προβαίνει σε λύση ανώνυμης εταιρείας στην περίπτωση που αυτή έχει παραβιάσει τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος για τη σύσταση και τη λειτουργία της.
Ποιες είναι οι προϋποθέσεις αυτές όπως ορίζονται από το νόμο: «Η εταιρεία μπορεί να λυθεί με δικαστική απόφαση έπειτα από αίτηση οποιουδήποτε έχει έννομο συμφέρον αν: α) κατά τη σύσταση της εταιρείας δεν καταβλήθηκε το κεφάλαιο που ήταν καταβλητέο, ολικά ή μερικά, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου και του καταστατικού, β) η εταιρεία δεν έχει το ελάχιστο κεφάλαιο που ορίζεται κάθε φορά από τον νόμο, γ) το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας καταστεί κατώτερο του ενός δεκάτου του μετοχικού κεφαλαίου και η γενική συνέλευση δεν λαμβάνει μέτρα, δ) η εταιρεία δεν έχει υποβάλει, προς καταχώριση, οικονομικές καταστάσεις τριών τουλάχιστον συνεχών διαχειριστικών χρήσεων, εγκεκριμένες από τη γενική συνέλευση».
Ακολούθως ορίζει ότι «έννομο συμφέρον για τη λύση της εταιρείας έχει και ο υπουργός Ανάπτυξης ή η κατά περίπτωση αρμόδια εποπτεύουσα Αρχή». Το άρθρο 18 του νέου νομοσχεδίου για την ΕΡΤ αντικαθιστά το συγκεκριμένο εδάφιο της παραγράφου αυτής ως εξής: «Εννομο συμφέρον έχει και ο υπουργός Οικονομικών, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, καθώς και ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης». Παρότι η νέα ρύθμιση θεωρητικά «προικίζει» τον υπουργό Επικρατείας με γενική αρμοδιότητα επέμβασης επί πάσης φύσεως ανώνυμων εταιρειών, εκτιμάται ότι στην πράξη το πεδίο της δυνητικής εφαρμογής της θα περιοριστεί στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και στα μέσα ενημέρωσης γενικότερα. Είναι δε μία προειδοποίηση προς τους ιδιοκτήτες να φροντίσουν να τακτοποιήσουν ενδεχόμενες εκκρεμότητες που μπορεί να έχουν τα Μέσα τους.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .
Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΙΟΣ ΡΟΥΠΕΡ ΜΕΡΝΤΟΧ Ο ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ ΑΛΕΠΟΥ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ Μ.Μ.Ε. ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ . ΤΑ ΠΕΡΙ ..ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ.. ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΔΙΚΤΥΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΕΥΡΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ .... ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΣ ? ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΑΛΥΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΙΝΩΝΤΕ. ΟΙ ...ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ... ΕΒΡΑΙΘΟΜΑΣΣΟΝΟΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ , ΔΕΧΩΝΤΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ...ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ...
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ . ΑΥΤΟΣ ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΡΟΛΟΣ . Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ . ΑΝ ΤΩΡΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΑ ΒΑΛΕΙ Μ ΑΥΤΟΥΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΕ , ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΧΕΙ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΕΧΡΙΖΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΟΗΤΗΣ N.S.A.
ΟΙ ΜΠΟΜΠΟΛΟ-ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΔΟ-ΑΛΑΦΟΥΖΟ-ΠΑΠΑΡΕΣ ΑΠΛΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΘΙΣΟΥΝ ΣΑΝ ΤΙΣ ΚΟΠΕΛΛΕΣ ......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...