Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Να γελάσεις, η να κλάψεις;



Το υπουργείο Δικαιοσύνης έδωσε στη δημοσιότητα σχέδιο νόμου για «Μεταρρυθμίσεις ποινικών διατάξεων, κατάργηση των καταστημάτων κράτησης Γ’ τύπου και άλλες διατάξεις».
Στα μέτρα που περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου προβλέπονται και αυτά για την αποσυμφόρηση των φυλακών.
Ειδικότερα, αποφυλακίζονται όσοι κρατούμενοι εκτίουν ποινή κάθειρξης που δεν υπερβαίνει τα 10 χρόνια εφόσον έχουν εκτίσει τα δύο πέμπτα της ποινής τους και όσοι κρατούμενοι εκτίουν ποινή κάθειρξης άνω των 10 ετών αποφυλακίζονται εφόσον έχουν εκτίσει το ένα τρίτο της ποινής που τους έχει επιβληθεί.
Προβλέπεται, επίσης, ότι σε όσους απολυθούν να επιβληθεί η υποχρέωση να εμφανίζονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους κ.λπ.
Επίσης, όσοι έχουν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης μέχρι 5 χρόνια η ποινή τους μπορεί να μετατραπεί σε χρηματική.
Εξάλλου, σε περίπτωση επιβολής προσωρινής κράτησης για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ο κατηγορούμενος μπορεί να δηλώσει ότι επιθυμεί να παρακολουθήσει ειδικό συμβουλευτικό πρόγραμμα απεξάρτησης σε θεραπευτικό κατάστημα κράτησης. Τα εξαρτημένα άτομα που έχουν καταδικαστεί μπορεί να δηλώνον ότι επιθυμούν να συμμετάσχουν σε θεραπευτικό πρόγραμμα και να εισαχθούν σε θεραπευτικό ή ειδικό κατάστημα κράτησης.
Το ίδιο νομοσχέδιο προβλέπει ακόμη ότι θα εκτίουν την ποινή τους ή το υπόλοιπο της ποινής τους στο σπίτι τους όσοι έχουν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης ή κάθειρξης έως δέκα έτη και έχουν υπερβεί το 75ο έτος της ηλικίας τους. Εξαίρεση θα αποτελούν όσοι κριθούν ότι πρέπει να εκτίσουν την ποινή τους για να μη διαπράξουν ξανά τα ίδια αδικήματα.
Με δεδομένο βέβαια ότι οι κρατούμενοι στα σωφρονιστικά καταστήματα στο συντριπτικό ποσοστό τους είναι αλλοδαποί (από τους 12.000 οι 7.000 και πλέον είναι αλλοδαποί) είναι εύκολο να φανταστεί κανείς τι πρόκειται να επακολουθήσει σε ότι αφορά την ασφάλεια του Έλληνα πολίτη.
Στο σχέδιο νόμου περιλαμβάνονται και αρκετές κωμικές διατάξεις σε ότι αφορά τους αλλοδαπούς. Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται πως αυτό προβλέπει ότι το δικαστήριο μπορεί να διατάξει την απέλαση αλλοδαπού που καταδικάσθηκε σε κάθειρξη μόνο αν κρίνει ότι η παραμονή του στη χώρα δεν συμβιβάζεται προς τους όρους κοινωνικής συμβίωσης!
Με άλλα λόγια λαθρομετανάστης ο οποίος βρίσκεται παράνομα στη χώρα και έχει καταδικαστεί με φυλάκιση για συγκεκριμένα ποινικά αδικήματα, όχι μόνο θα αφήνεται ελεύθερος αλλά το δικαστήριο θα πρέπει να αποφασίσει εάν συμβιβάζεται με όρους (άγνωστο ποιοι είναι αυτοί) περί κοινωνικής συμβίωσης!
Ο άνθρωπος δηλαδή που δεν θα έπρεπε καν να βρίσκεται στη χώρα και που αντίθετα χει ληστέψει, έχει εισβάλλει σε κατοικίες με τους ενοίκους μέσα έχει προβεί σε ξυλοδαρμό τους και ενδεχομένως σε φόνο θα κρίνεται από το δικαστήριο εάν θα πρέπει να απελαθεί!
Εάν το δικαστήριο αποφανθεί όμως ότι μπορεί να συμβιώσει με το κοινωνικό σύνολο τότε δε θα απελαύνεται. Και πως θα το αποφασίζει αυτό το δικαστήριο; Με τι όρους και προϋποθέσεις;
Η λογική πραγματικά έχει αναχωρήσει ανεπιστρεπτή από αυτή τη χώρα.  
Και φυσικά για να ολοκληρωθεί  η κωμωδία το δικαστήριο που αποφασίζει απέλαση αλλοδαπού επιβάλει σ' αυτόν απαγόρευση επανεισόδου στη χώρα για 10 έτη.
Ξεχνούν βέβαια ότι όποιος θέλει μπαίνει σε αυτή τη.. χώρα από όπου και όπως επιθυμεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...