Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Ανοικτά μόνο τρεις Κυριακές τον χρόνο τα μαγαζιά .



Όπως μας πάνε, ΟΛΕΣ τις άλλες μέρες θα είναι κλειστά.
Ανατροπές, στο καθεστώς της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων, φέρνουν θεσμικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης, οι οποίες θα συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο για την προστασία της κύριας κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.


Οι βασικές αλλαγές, σύμφωνα με το Έθνος, είναι:

1. Ολα τα καταστήματα θα μπορούν να είναι ανοιχτά τρεις αντί για οκτώ Κυριακές τον χρόνο, όπως ισχύει σήμερα. Οι δύο θα είναι τα Χριστούγεννα -κατά πάσα πιθανότητα μία πριν από τις 25 Δεκεμβρίου και μία πριν από την Πρωτοχρονιά- και η μία πριν από το Πάσχα (Κυριακή των Βαΐων).

2. Οι εμπορικοί σύλλογοι θα μπορούν να επιλέγουν, σε συνεννόηση με τις τοπικές Αρχές (Περιφέρειες), για το ποια Κυριακή από τις δύο στις τακτικές εκπτωτικές περιόδους (χειμώνα και καλοκαίρι) θα μπορούν να ανοίγουν. Σημειώνεται ότι, σήμερα, τα καταστήματα ανοίγουν την πρώτη Κυριακή των θερινών και την πρώτη των χειμερινών εκπτωτικών περιόδων.

3. Οι εμπορικοί σύλλογοι, σε συνεννόηση με τις Αρχές της Περιφέρειας, θα αποφασίζουν ποιες Κυριακές θέλουν να ανοίγουν στη διάρκεια των τουριστικών περιόδων.

4. Προς κατάργηση βαίνουν τα δύο δεκαήμερα ενδιάμεσων εκπτώσεων, που είναι μέχρι σήμερα το πρώτο του Νοεμβρίου και το πρώτο του Μαΐου. Σε αυτές τις μέρες επιτρεπόταν από μία κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων και, για την ακρίβεια, την πρώτη των δέκα ημερών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...