Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Και τι δεν είπε στους ….Ινδιάνους, ο Γιάνης με ένα …νι.



"Αν προσυπογράψουμε τις πολιτικές που θέλουν , θα βαθύνει η κρίση", είπε ο Γιάνης πριν λίγο κατά, την αποψινή ομιλία του από το Ηράκλειο.
Το ΔΝΤ δε θέλει συμφωνία χωρίς αναδιάρθρωση ,ξεκαθάρισε και θέτει τον όρο της λιτότητας. "Έχουμε τρεις θεσμούς που δε θέλουν το ίδιο πράγμα αλλά και τα κράτη μέλη με τις δικές τους ατζέντες." 
"Δε κάνουμε διαπραγμάτευση , διαπραγματευόμαστε για το δικαίωμα να διαπραγματευτούμε!", ανέφερε σχετικά με τις διαπραγματεύσεις και τις καθυστερήσεις ο… ΠΑΙΧΤΗΣ.
"Συμφωνία δεν έχει επέλθει γιατί είναι πολυδιασπασμένοι. Έχουν χάσει τον έλεγχο διαδικασιών.
Ακόμα, ξεκαθάρισε πως το eurogroup  χωρίζεται σε τρεις ομάδες. Σε εκείνους που πιστεύουν στην λιτότητα , οι οποίοι όπως είπε είναι λιγότεροι από πέντε,  σε εκείνους που έχουν επιβάλλει λιτότητα αλλά δε πιστεύουν σε αυτή αλλά υπέκυψαν από φόβο μην εκτεθούν και τέλος από ηγέτες σημαντικών χωρών που φοβούνται μη τους επιβληθεί η λιτότητα αν η Ελλάδα τα καταφέρει να διαπραγματευτεί καλύτερα. 
Ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε κατά την ομιλία του στην ελληνική πρόταση για την επίτευξη συμφωνίας.
Αρχικά αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να μη δεχόμαστε εξωτερικές παρεμβάσεις όπως για παράδειγμα την αύξηση του ΦΠΑ , "αυτό είναι χασαπική!", σχολίασε ο ίδιος.
Στη συνέχεια, τόνισε πως ο δεύτερος πυλώνας είναι οι επενδύσεις κα η διασύνδεση τους με τις μεταρρυθμίσεις.
"Εμείς εκλεχτήκαμε για να αμφισβητήσουμε την ισχύ αυτού του μνημονίου.", και συνέχισε: " Οι μαζορέτες του μνημονίου , αυτοί που έφεραν το μνημόνιο μας κατηγορούν και με κατηγορούν  ότι υπέγραψα μνημόνιο στη βάση της 20ης Φεβρουαρίου."
"Τη ρήξη δεν την έχουμε στο τραπέζι αλλά πρέπει να μπορούμε να τη διανοηθούμε. Θα έχουν από εμάς τη μία λογική πρόταση μετά την άλλη αλλά δε θα υπάρξει πουθενά η ταπείνωση. Αν θέλουν την ταπείνωση μας, θα υποστούν την διάλυση της Ευρώπης. Η ρήξη πρέπει να γίνει εδώ, με το κατεστημένο, με τον ίδιο μας τον κακό εαυτό.", είπε.
"Πρέπει να προστατεύουμε παράδεισους όπως η Κρήτη, όχι σε έναν μεγάλο αυτοκινητόδρομο. Δεν μου αρέσει η ανάπτυξη της Bόρειας Κρήτης, δε θέλω διαμετακομιστικό λιμάνι στο Νότο. Δε  θέλω η Κρήτη να γίνει Σιγκαπούρη.  
Ο Γιάνης  αναφερόμενος στη χαρά που εκφράζει την αντιπολίτευση για την απόρριψη των ελληνικών προτάσεων προς τους Ευρωπαίους τους παρομοίασε με τους μαυραγορίτες που έλεγαν "Βάστα Ρομελ".
 Μόλις έφτασε στο νησί δεν είχε επαφές ή συναντήσεις, αλλά μετέβη στο κέντρο της πόλης για να μιλήσει για τις πολιτικές εξελίξεις, μετά το χθεσινό ναυάγιο. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...