Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016

Το BREXIT θα αποκαλύψει μοιραία ότι η Ε.Ε δεν ήταν θεματοφύλακας της Δημοκρατίας αλλά κατοχική φυλακήΗ απεμπλοκή της Βρετανίας από το δίχτυ της κοινοτικής νομοθεσίας θα πάρει χρόνια και σύμφωνα με νομικούς κύκλους μπορεί να προκαλέσει σοβαρές συνταγματικές και άλλες περιπλοκές... 
Η έξοδος από την ΕΕ σημαίνει ότι πρέπει να αρθεί η ισχύς του Νόμου για τις Ευρωπαϊκές Κοινότητες του 1972, που αποτελεί τον αγωγό μεταφοράς του Κοινοτικού Δικαίου στη βρετανική έννομη τάξη. Οι οπαδοί της αποχώρησης είχαν προτείνει την άμεση υιοθέτηση νομοθεσίας που θα περιορίζει την ισχύ των αποφάσεων των ευρωπαϊκών δικαστηρίων, αλλά και την αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας προσώπων.
Το πρόβλημα είναι ότι η κοινοτική νομοθεσία εξακολουθεί να ισχύει ως και την τυπική αποχώρηση, κάτι που όλοι οι επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών με έμφαση τόνισαν. Αυτό σημαίνει ότι το Λονδίνο θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπο με μια πιθανή προσφυγή στο Δικαστήριο της ΕΕ, π.χ. έπειτα από πρωτοβουλία της Κομισιόν.
Το χάος κρύβεται πίσω από το γεγονός ότι ο νόμος αυτός έχει ενσωματωθεί στη νομοθεσία που παραχωρεί εξουσίες στην Ουαλία, στη Σκωτία και στη Βόρεια Ιρλανδία. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι η σχετική νομοθεσία για τη Σκωτία προβλέπει ότι όσοι νόμοι του σκωτσέζικου Κοινοβουλίου δεν είναι συμβατοί με την κοινοτική νομοθεσία δεν συνιστούν νόμους.

Ολόκληρο το ρεπορτάζ στο ΒΗΜΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...