Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016

Το BREXIT ήταν η μεγάλη στρατηγική κίνηση των Άγγλων .Όσοι θέλουν να φύγουν από την ΕΕ είναι λαϊκιστές, ακροδεξιοί, εθνικιστές, φασίστες, ρατσιστές! Είναι γενικά τα τρία κακά της μοίρας τους! Έτσι μας λένε οι μοιρολογίστρες του νεοναζιστικού μορφώματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης... Μάλιστα, ο τωρινός πρόεδρος της Γερμανίας, Γκάουκ, ο οποίος αναπολεί το αυτοκρατορικό μεγαλείο της Γερμανίας προ του πολέμου, δήλωσε ότι "απορεί" για το πώς είναι δυνατόν οι λαοί να προτιμούν το έθνος κράτος από τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς. Έλα ντε, τα παλιοεθνίκια!
Κανέναν βέβαια δεν ενοχλεί το γεγονός ότι το βρετανικό κατεστημένο αξιοποιεί με τον χειρότερο τρόπο του Σκωτσέζους εθνικιστές και τους εθνικιστές του Σιν Φέιν της βόρειας Ιρλανδίας προκειμένου να... δημιουργήσει την εικόνα διάλυσης του Ηνωμένου Βασιλείου. Βλέπετε, αυτοί οι εθνικιστές δηλώνουν υπέρ της ΕΕ και επομένως είναι από του καλούς.

Η κρατούσα τάξη στη Βρετανία έχει τρομάξει τόσο πολύ μ' αυτή την ψήφο υπέρ του Brexit, που δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει στην ίδια τη χώρα της τις ίδιες τεχνικές διαίρει και βασίλευε, τις οποίες έχει χρησιμοποιήσει κατά κόρο στις αποικίες της. Όποτε πλησίαζε η ώρα της απελευθέρωσης των αποικιών τους, οι Βρετανοί αποικιοκράτες φρόντιζαν να χρησιμοποιήσουν εθνικιστικά και φυλετικά πάθη -τεχνητά ή υπαρκτά- προκειμένου να μην επιτρέψουν τη συγκρότηση ενιαίου έθνους κράτους.
Το έκαναν σχεδόν παντού. Από την Ινδία και την Αφρική, έως την Κύπρο. Με τον τρόπο αυτόν οδηγούσαν στο φυλετικό κομμάτιασμα της χώρας υπό τη μορφή "ομοσπονδίας", προκειμένου είτε να παραμείνουν ως "εγγυήτρια δύναμη", είτε να έχουν το δικαίωμα παρέμβασης στο όνομα της ομαλότητας και της ειρήνης. Η τεχνική αυτή άναψε στις περισσότερες χώρες τον πόλεμο -εμφύλιο και μη- που διατηρείται έως και τις μέρες μας.
Το ίδιο επιχειρούν τώρα και στη Βρετανία. Βάζουν το εθνικιστικό κόμμα της Σκωτίας και το Σιν Φέιν, που κυριαρχούνται όχι απλά από εθνικιστική υστερία, αλλά από φυλετισμό, να εκβιάσουν τις καταστάσεις και να δημιουργήσουν εικόνα διάλυσης. Τώρα γίνεται φανερός ο σκοπός του Σκοτσέζικου δημοψηφίσματος το 2014 από τον Κάμερον και οι πρόσθετες εξουσίες που η κυβέρνησή του παραχώρησε στο επιλεγόμενο κοινοβούλιο της Σκωτίας.
Η πρόθεση δεν ήταν ο αποχωρισμός της Σκωτίας, αλλά η πολιτική επικράτηση των φυλετιστών και εθνικιστών του Scottish National Party (SNP), τους οποίους ελέγχει απόλυτα το City και το βρετανικό κατεστημένο. Με τον τρόπο αυτό κατόρθωσε ο Κάμερον να αποτρέψει την ορμητική είσοδο στο κοινοβούλιο του UKIP στις εκλογές του 2015. Το SNP πήρε μόλις το 4,7% των ψήφων, αλλά αναδείχθηκε τρίτο σε κοινοβουλευτική εκπροσώπηση με 56 έδρες στο κοινοβούλιο επειδή επικράτησε σ' όλες τις κομητείες της Σκωτίας. Αντίθετα, το UKIP μπορεί να ήρθε τρίτο κόμμα με 12,6% των ψήφων, όμως πήρε μόλις 1 έδρα.
Τώρα έβαλαν του Σκωτσέζους εθνικιστές να απειλούν με αποχώρηση από το Ηνωμένο Βασίλειο, ώστε η Σκωτία να παραμείνει στην ΕΕ. Αν τυχόν και συμβεί κάτι τέτοιο, θα το πληρώσει ακριβά ο Σκωτσέζος εργαζόμενος. Θα χάσει ακόμη και τα ελάχιστα που του έχουν απομείνει εφαρμόζοντας τις οδηγίες της ενιαίας αγοράς και κοινοτικών κεκτημένων. Η Σκωτία μπόρεσε να κρατήσει καλύτερο επίπεδο δημόσιων υπηρεσιών, χαμηλότερο επίπεδο ιδιωτικοποιήσεων λόγω του ειδικού καθεστώτος εντός του Ηνωμένου Βασιλείου.
Μια Σκωτία εκτός Ηνωμένου Βασιλείου και εντός ΕΕ δεν θα κρατήσει για πολύ. Πολύ σύντομα θα αναγκαστεί να υιοθετήσει και το ευρώ. Ειδικά, αν το City μεταφερθεί εκεί, όπως κινδυνολογούν ορισμένοι. Και τότε θα απολαύσουν οι Σκωτσέζοι -πρωτίστως οι εργαζόμενοι- την κατάσταση που απολαμβάνουμε κι εμείς εδώ στην Ελλάδα.
Στην πράξη τόσο οι Ιρλανδοί εθνικιστές, όσο και οι Σκωτσέζοι εθνικιστές αποδεικνύονται για μια ακόμη φορά καλοί πελάτες της Γερμανικής Ευρώπης. Το ίδιο έκαναν και κατά το 2ο παγκόσμιο πόλεμο, όπου στο όνομα του αγώνα κατά της κυριαρχίας των Άγγλων υποστήριξαν- συχνά έμπρακτα- τους ναζί. Τους αρκούσε που οι ναζί τους είχαν υποσχεθεί "ανεξαρτησία" στην Ενωμένη Ευρώπη που οικοδομούσαν καίγοντας και σφάζοντας.
Σήμερα, βέβαια, λειτουργούν όχι μόνο υπέρ της νεοναζιστικής ΕΕ, αλλά και σε στενή συνεργασία με το βρετανικό κατεστημένο που δεν θέλει με τίποτε τη Βρετανία εκτός ΕΕ. Έστω κι αν διακινδυνεύουν μ' αυτόν τον τρόπο να σπρώξουν ολόκληρη τη χώρα σε εμφύλιο και διάλυση. Όπως ακριβώς έκαναν για δεκαετίες οι βρετανοί αποικιοκράτες με τις αποικίες τους, προκειμένου να μην αποκτήσουν ποτέ αληθινή εθνική και λαϊκή κυριαρχία.
του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΖΑΚΗ


Το brexit δεν είναι κάτι που έγινε για να γίνει, και επιπόλαια. Οι Άγγλοι είναι κορυφαίοι δάσκαλοι στην πολιτική και για αιώνες επικυρίαρχοι στον μισό πλανήτη. Ούτε ήταν μια απόφαση της στιγμής από τον Κάμερον που τώρα ψάχνει πώς να απεγκλωβιστεί. Αυτά είναι γελοιότητες. Έβλεπαν ότι σταδιακά όπως εξελισσόταν η ξεδιάντροπη πολιτικά Γερμανική επικυριαρχία η Ελισάβετ θα ήταν κάτω από την κάθε Μέρκελ, και αυτό ήταν αβάστακτο φορτίο για τους Βρετανούς. Το δικό μας δημοψήφισμα πέρσι, έδηξε την γερμανική εκδικητικότητα σε όσους διαφωνούν μαζί τους, και ήταν το καμπανάκι  του συναγερμού για τους Άγγλους.
Το πρωτοσέλιδο του Der Spiegel με τίτλο «Σας παρακαλούμε μην φύγετε! γιατί η Γερμανία έχει ανάγκη τους Βρετανούς» που παραπέμπει στην γκόμενα που παρακαλά τον φίλο της να μην φύγει τα λέει όλα. Η ζημιά από το brexit μόνο την πρώτη τριετία είναι για την Γερμανίδα «γκόμενα» πάνω από 5% του γερμανικού Α.Ε.Π που αντιστοιχεί σε πάρα πολλά δις ευρώ .
 Η γνώμη μας είναι ότι το brexit θα ενισχύσει άμεσα τους ίδιους τους βρετανούς κάθετα . Το επόμενο εξάμηνο θα ανοιχτούν τεράστιες θέσεις  για την φτηνή στερλίνα από Η.Π.Α Καναδά Αυστραλία Κίνα  και Ιαπωνία. Το υποτιμημένο σήμερα νόμισμα τους θα δώσει άμεσα τεράστια ώθηση στις εξαγωγές τους μέχρι να γίνει πάλι σκληρή η στερλίνα. Θα  Εξάγουν τα πάντα πλανητικά από τζιν και ουίσκι μέχρι… μοσχάρια στους Γερμανούς. Ενισχύετε άμεσα ο κλάδος της ναυτιλίας τους . Ήδη  οι Έλληνες εφοπλιστές εξέφρασαν την πρόθεση τους για μεταφορά. Στο επόμενο εξάμηνο θα μεταφερθούν πάνω από το 50% των πολυεθνικών που έχουν έδρα την Ιρλανδία στο sity και θα συμπαρασύρουν και τους υπόλοιπους. Η τοποθέτηση των διαθέσιμων τώρα στην στερλίνα θα αποφέρει γρήγορα και σίγουρα κέρδη.
Το Brexit όμως δίνει το φιλί της ζωής και στον Πούτιν .Πριν τις εκλογές στις Η.Π.Α  θα κλείσει νέες συμφωνίες με το Λονδίνο τρελλών δις. Ασύμμετρο παιχνίδι  Αμερικής –Ρωσίας  με τον «δορυφόρο» το Ηνωμένο Βασίλειο, ελεύθερο από την Ε.Ε  και ωραίο που ίσως πάρει και «δώρο» από τους αμερικάνους, την δική του Ελλάδα.  
Στην σκιά του brexit σε χρόνο ρεκόρ τα βρήκαν Ισραήλ –Τουρκία με τεράστιο ενεργειακό deal . Το πέρασμα του ισραηλινού φυσικού αερίου μέσω Τουρκίας. Την ίδια στιγμή ο σουλτάνος ζήτησε επισήμως συγγνώμη  από  τον Πούτιν , όλοι είναι μια χαρούμενη παρέα , και ο… ψωριάρης η Ελλάδα.. χώρια.  
Είδαν και απόειδαν  με την   Ελλάδα  και κατάλαβαν πως  εδώ δεν υπάρχει γιατρειά .Είναι αμετανόητοι οι Έλληνες και δεν πρόκειται να αλλάξουν με  τίποτα. Έτσι μετέφεραν ανατολικότερα το  γεωπολιτικό παιχνίδι, «αφαιρώντας» μας την γεωστρατηγική θέση που είχαμε.
Ο Τσίπρας πάντως έχει σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθεί όπως είναι ο ..Εκλογικός νόμος.  Αρνητική ομως είναι η απάντηση της Ρωσίας στην απολογία του Ρ.Τ.Ερντογάν καθώς με δηλώσεις δύο ανώτερων Ρώσων αξιωματούχων η Μόσχα διαμηνύει πως πρέπει να γίνουν ακόμα πάρα πολλά. Και αυτό είναι λογικό γιατί η Τουρκία εμπλέκεται και στην Ουκρανία, Κριμαία, Μαύρη Θάλασσα....
Είναι πλέον φανερό πως η Ρωσία θα παίξει την Τουρκία σαν το σκύλο με τη γάτα μέχρι να πάρει αυτά που θέλει τα οποία δεν θα είναι και λίγα..
Τα ξένα ΜΜΕ ακόμη και τα Αμερικανικά χλευάζουν την απόφαση του Ρ.Τ.Ερντογάν λέγοντας πως πρόκειται για έναν από τους πιο " απολυταρχικούς ηγέτες στην περιοχή" και αποφάσισε να βγάλει την χώρα του από την απομόνωση" λόγω "γεωπολιτικών υπολογισμών" επειδή η Ρωσία είναι ο πλέον σημαντικός παράγοντας στην περιοχή και "παίκτης-κλειδί" για τις εξελίξεις στο συριακό και όχι μόνο....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...