Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016

Τελικά πόσα έχει σπρώξει σε δικαστές για να καθαρίζει έτσι; Oλη την ….ανακεφαλαίωση;Το νέο πραξικόπημα απεκάλυψε ο ίδιος ο Ανδρέας Βγενόπουλος, ο οποίος κλήθηκε να καταθέσει στη 10η ανακρίτρια, παρουσία κύπριων ανακριτών, για υπόθεση που αφορούσε υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας και τα ενημερωτικά δελτία των ελληνικών ομολόγων την περίοδο 2009-2010.
Η έρευνα αυτή γίνεται από την κυπριακή Δικαιοσύνη αλλά ο Βγενόπουλος επιχείρησε με νομικές προσφυγές να μην καταθέσει στις κυπριακές Αρχές. Με απόφαση όμως του Αρείου Πάγου δόθηκε η άδεια να καταθέσει στους κύπριους ανακριτές. Μετά την έξοδό του από το ανακριτικό γραφείο ο Βγενόπουλος άφησε να εννοηθεί πως και η υπόθεση αυτή αρχειοθετήθηκε από την ελληνική Δικαιοσύνη. Δήλωσε συγκεκριμένα: «Έχουμε ζητήσει υποθέσεις, που είναι αρμοδιότητας της ελληνικής Δικαιοσύνης, να κριθούν εδώ. Μας φαίνεται πολύ περίεργο ότι η Κύπρος θέλει να κάνει τις δικές της διαδικασίες, αλλά συμπτωματικά πληροφορήθηκα ότι η υπόθεση έχει αρχειοθετηθεί στην Ελλάδα».
Όπως προκύπτει, η αρχειοθέτηση της υπόθεσης, έγινε μετά από αυτομήνυση του Βγενόπουλου μέσω της MIG. Δηλαδή αυτό που έγινε ήταν ότι ενώ ο Βγενόπουλος υποστήριζε πως ήταν αθώος, ταυτόχρονα επιχειρούσε μέσα από προσφυγές να μην καταθέσει για αυτή του την αθωότητα στις κυπριακές Αρχές. Όταν όμως διαφάνηκε πως δεν πρόκειται να αποφύγει την ανάκριση, τότε η MIG κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά με αντικείμενο όσα ακριβώς ερευνούσε η κυπριακή Δικαιοσύνη.
Σκοπός της μήνυσης ήταν να δημιουργήσει δεδικασμένο στην Ελλάδα ώστε να χρησιμοποιηθεί στην Κύπρο. Σημείωνε μάλιστα το ρεπορτάζ πως η υπόθεση είχε ανατεθεί στην αντεισαγγελέα Εφετών Αθηνά Θεοδωροπούλου η οποία είχε χειριστεί και άλλη υπόθεση Βγενόπουλου με προκλητικό τρόπο. Η αρχειοθέτηση της δικογραφίας αυτής από την Αθηνά Θεοδωροπούλου έγινε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Βγενόπουλου, στις 21 Ιουνίου, δηλαδή τη μέρα που θα κατέθετε στους κύπριους Ανακριτές. Πρόκειται μάλλον για προβολή από το παρελθόν, αφού η εισαγγελέας Τσατάνη είχε αρχειοθετήσει υπόθεση Βγενόπουλου πάλι την ημέρα που θα ανακρινόταν από Κύπριους.

Ολόκληρο το ρεπορτάζ εδώ
 
Η Θεοδωροπούλου εκτός από τον Βγενόπουλο πρόλαβε να αθωώσει και τον Ρέστη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...