Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016

Παιχνίδια πολέμου. Να φύγετε να πάτε αλλού.Ρώσοι Spetsnaz συνόδεψαν τους ισλαμιστές μισθοφόρους των Αμερικανών έξω από την πόλη του Χαλεπίου κατόπιν εντολών του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό ΥΠΑΜ ,για να πάνε να πολεμήσουν αλλού. Σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλαδή.  
 Το ρωσικό ΥΠΑΜ ανακοίνωσε ότι οι συριακές αρχές μάλιστα εγγυήθηκαν την ασφάλεια των φονιάδων ισλαμιστών οι οποίοι θα κατευθυνθούν προς την Ιντλίμπ μια πόλη στην βορειοδυτική Συρία.
 Η ισλαμιστική συριακή οργάνωση Αχράρ αλ Σαμ ανακοίνωσε την επίτευξη σήμερα συμφωνίας για την απομάκρυνση των ισλαμιστών από τον θύλακα του Χαλεπίου, αφού οι διαπραγματευτές ξεπέρασαν τις αντιρρήσεις του Ιράν και των σιιτικών πολιτοφυλακών που επεδίωκαν να εμποδίσουν την εφαρμογή της συμφωνίας.
 Οι ισλαμιστές διευκρίνισαν ότι η φίλη Τουρκία διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην άσκηση πίεσης επί της Δαμασκού ώστε να εφαρμόσει τη συμφωνία.
 Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Βλαντίμιρ Πούτιν συμφώνησαν σε τηλεφωνική τους επικοινωνία να πιέσουν την Συρία για την εφαρμογή της συμφωνίας εκκένωσης του Χαλεπίου από τους μισθοφόρους των αμερικανών..
 Είναι σαφές πλέον σε όλους πόσο οι Τούρκοι έπαιζαν ενεργό ρόλο στην Συρία και πόσο είχαν έλεγχο σε όλες αυτές τις ισλαμιστικές οργανώσεις καθώς η ΜΙΤ έχει διεισδύσει ακόμα και στο ISIS.
Έτσι η δεύτερη οχηματοπομπή που μεταφέρει Ισλαμιστές αντάρτες αναχώρησε απόψε από το Χαλέπι.  
«Η δεύτερη αυτοκινητοπομπή με ένοπλους άνδρες που επιβιβάστηκαν σε 15 λεωφορεία ξεκίνησε»
, επιβεβαίωσε απόψε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

«Οι ένοπλοι άνδρες θα εγκαταλείψουν την πόλη κατά ομάδες κατά τη διάρκεια της νύχτας και οι οχηματοπομπές θα συνεχίσουν έως την απομάκρυνση (όλων) των ένοπλων ανδρών» από την πόλη, σύμφωνα με τον απεσταλμένο της συριακής τηλεόρασης.

Ο ακριβής αριθμός αυτών που απομακρύνθηκαν παραμένει αδιευκρίνιστος. Το συριακό τηλεοπτικό δίκτυο έκανε λόγο για 4.000 αντάρτες, οπότε ο «πόλεμος» θα συνεχιστεί σε… άλλες πόλεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...