Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016

Σκάνδαλο Novartis: Η siemens μπροστά της είναι ….παρθεναγωγείο.Εμείς είχαμε αναφερθεί για της βρωμιές της  εν λόγω εταιρίας από το … 2009  όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω , αλλά πέρασε στο ντούκου. Τα ρεμάλια ευθύνονται για χιλιάδες θανάτους.  Η εταιρεία χρησιμοποιούσε διάφορα κυκλώματα για να ξεπλύνει χρήματα για τις δωροδοκίες, ενώ χρησιμοποιούσε και συγκεκριμένα ΜΜΕ προκειμένου να εξαπολύσει επίθεση σε όσους αντιδρούσαν στα σχέδιά της ή για να αβαντάρει τις επιλογές της.
Όλο αυτό το κουβάρι θα αναλάβει να το ξεκαθαρίσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με ονόματα και διευθύνσεις και ύστερα θα κληθεί να αναλάβει για τα περαιτέρω η Αμερικανική δικαιοσύνη.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εμπλέκεται γιατί η Novartis είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και σύμφωνα με τους σχετικούς νόμους κατά της διαφθοράς οποιαδήποτε αδικήματα διαφθοράς εισηγμένων εταιρειών στις ΗΠΑ, ακόμα και αν έχουν γίνει σε άλλες χώρες λογοδοτούν στην Αμερική.
Σίγουρα οι εξελίξεις θα είναι καταλυτικές και είναι βέβαιο ότι η υπόθεση αυτή θα προκαλέσει θύελλα στη βιομηχανία φαρμάκων στη χώρα. Είναι άλλωστε μια υπόθεση με ευρύτερο ενδιαφέρον αντίστοιχο της Siemens και της Volkswagen που καταδικάστηκαν για παρόμοια θέματα στην Αμερική με τεράστια πρόστιμα.
 Οι κατηγορίες που καλείται να ερευνήσει η αμερικανική Δικαιοσύνη αφορούν σε παράνομες δωροδοκίες αξιωματούχων, ανεπάρκεια του εσωτερικού ελέγχου της εταιρείας ώστε να ανιχνεύει παράνομες πληρωμές, πληρωμές γιατρών του ΙΚΑ και των νοσοκομείων στην Ελλάδα, πληρωμές σε μέσα ενημέρωσης για να ασκούν κριτική σε πολιτικά πρόσωπα των οποίων οι αποφάσεις τους δεν ευνοούσαν την εταιρεία.
Η εταιρεία είναι υπότροπος, αφού ελέγχεται για παρόμοιες πρακτικές σε άλλες χώρες, όπως σε Νότια Κορέα, ΗΠΑ, Τουρκία και Κίνα. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσαν οι μάρτυρες στο κύκλωμα αυτό εμπλέκονται κρατικοί αξιωματούχοι σε δημόσια νοσοκομεία του ΙΚΑ και πρώην υπουργοί Υγείας.
Οι δύο «πληροφοριοδότες» είναι πρώην στελέχη της Novartis στην Ελλάδα και έχουν ήδη καταθέσει στις αμερικανικές αρχές, μέσω μεγάλου δικηγορικού γραφείου εκατοντάδες έγγραφα που αποδεικνύουν ένα κύκλωμα χρηματισμού γιατρών (πάνω από 4.000) που συνταγογραφούσαν φάρμακα της εταιρείας για να κερδίζουν μερίδια αγοράς στην ελληνική αγορά φαρμάκων . Η αποκάλυψη πάγωσε τη βιομηχανία φαρμάκων στην χώρα μας, αφού για πρώτη φορά καταλήγει να γίνεται έρευνα για ένα τέτοιο θέμα στην Αμερική.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως ξέρει τίποτα ο ατσαλάκωτος Αβραμό για τον ..φόνο; Oχι γιατί τον έκανε η εταιρία επίτροπο. Τα 24.000.000 εμβόλια για πληθυσμό 10.000.000 για την γρίπη, πήγαν στα σκουπίδια

Ανώνυμος είπε...

...το ζωηρον κορασιον η αννουλα του βαψωμαλλια σανοπωλη ξερει κατι;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...