Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο, 1 Απριλίου 2017

Παρασημοφορήθηκε ως …μέγας προστάτης …των χασισοκαλλιεργητώνΛένε η τιμή …τιμή δεν έχει ….αλλά έχει εάν μείνουν χαμηλά οι τιμές του …μαύρου.

Στον  Έντι Ράμα που έχει μετατρέψει την Αλβανία στην μεγαλύτερη χασισοφυτεία της Ευρώπης, ο Φρανσουά Ολάντ, ο αστειάνθρωπος της Ευρώπης, απένειμε το μετάλλιο της «Λεγεώνας της Τιμής». Τον Ράμα, που βρίσκεται για επίσκεψη στη Γαλλία, παρασημοφόρησε ο πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ.
Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες με τον Ράμα να κοιτά το μετάλλιο σαν… ξερολούκουμο και να μοιάζει σαν να αναρωτιέται μέσα του: «μεγάλε Έντι, τι ζεις!».
Κατά την παρασημοφόρηση ο Γάλλος πρωθυπουργός αποκάλεσε τον Έντι Ράμα «σημαντικό φίλο της Γαλλίας», και προσέθεσε ότι η διάκριση του απονέμεται για τον ενεργό του ρόλο για την ειρήνη και τη συνεργασία στα Βαλκάνια, και για την προσφορά του στην συμφιλίωση με τη Σερβία, στο παράδειγμα του γαλλογερμανικού μοντέλου.
Προφανώς οι Γάλλοι δεν άκουσαν τίποτα για την εμπλοκή Ράμα στην πολιτική κρίση στα Σκόπια, για τις πιέσεις που ασκεί ο ίδιος στην Ελληνική Εθνική Μειονότητα στη βόρεια Ήπειρο, για τη Σερβία που εξοπλίζεται με ρωσικά όπλα έτοιμη να την «πέσει» στους Κοσοβάρους Αλβανούς.
Που πραγματικά «είδαν» οι Γάλλοι ότι ο Ράμα έχει ενεργό ρόλο στην «ειρήνη στα Βαλκάνια», στα οποία δεν παίζει και κανένας πόλεμος όσο ο Ράμα είναι πρωθυπουργός, αποτελεί μεγάλη απορία, αλλά η γαλλική εξωτερική πολιτική επί Ολάντ δεν είναι και τίποτα σπουδαία, για την ακρίβεια είναι μάλλον τραγική.
Εμείς πάντως καταλάβαμε ότι του έδωσαν τη διάκριση για την καλής ποιότητας «φούντα» που στέλνει η Αλβανία στα γαλλικά «θολοκουλτουριάρικα» σαλόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...