Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Όπως όλοι οι πρόεδροι ,θέλει και ο Τράμπ τον πόλεμο του.



59 πυραύλους Τόμαχοκ εκτόξευσαν δύο αμερικανικά αεροπλανοφόρα στη Μεσόγειο με στόχο τη βάση Αλ Σαριάτ, πραγματοποιώντας την απειλή του Τραμπ ότι «κάτι πρέπει να γίνει με τον Άσαντ», αλλά ούτε οι μισοί δεν βρήκαν στόχο. Χάθηκαν στην διαδρομή. Φήμες θέλουν να τους κατέβασαν οι Ρώσοι. Το μόνο που κατάφερε ο Τραμπ είναι να πάρει ο Άσαντ υπό τον έλεγχο του νέα συστήματα S-400 και ποιος ξέρει τι άλλο.
Συνολικά καταστράφηκαν 6 MiG-23, ένα εκπαιδευτήριο, ένα ραντάρ και κάτι.. υπνοδωμάτια.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου, εκτοξεύτηκαν 59 πύραυλοι Τόμαχοκ από τα πυραυλοφόρα καταδρομικά πλοία USS Ross και Porter που πλέουν στην ανατολική Μεσόγειο, στις 04:40 τοπική ώρα και η επίθεση ήταν στοχευμένη. «Οι πύραυλοι αυτοί έπληξαν αεροσκάφη, καταφύγια αεροσκαφών, εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων και πολεμικών εφοδίων, αποθήκες πυρομαχικών, θέσεις αντιαεροπορικής άμυνας, αλλά και επίγεια ραντάρ», σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Σύμφωνα με δηλώσεις Σύρου αξιωματούχου στο AP από την αεροπορική επιδρομή σκοτώθηκαν τουλάχιστον εφτά άνθρωποι και τραυματίστηκαν εννιά. Επίσης σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που έχει την έδρα του στη Βρετανία, η αεροπορική βάση Σαϊράτ έχει «σχεδόν ολοκληρωτικά καταστραφεί».
«Έχουμε επιβεβαίωση για τον θάνατο τεσσάρων στρατιωτικών, ανάμεσά τους και ένας πτέραρχος. Υπάρχουν επίσης και δεκάδες τραυματίες», δήλωσε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντελραχμάν διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για την βάση από την οποία απογειώθηκε το αεροσκάφος που βομβάρδισε την πόλη Χαν Σεϊχούν, η οποία ελέγχεται από σύρους αντάρτες και τζιχαντιστές στη βορειοδυτική Συρία και όπου 86 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους από επίθεση με χημικά όπλα.
Η βάση έχει σχεδόν ολοσχερώς καταστραφεί: τα αεροσκάφη, η πίστα, οι αποθήκες καυσίμων και το κτίριο της αντιαεροπορικής άμυνας έχουν κονιορτοποιηθεί, είπε.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...