Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017

Είδες η ΔΕΗ ;Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στα μέλη της αρμόδιας Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου σε σύνολο 7.438.455 μετρητών, μόνο πέρυσι ο ΔΕΔΔΗΕ κλήθηκε να διαχειριστεί 320 χιλιάδες αιτήματα για αποκοπές μετρητών. Δηλαδή οι εντολές που εστάλησαν πέρυσι ξεπέρασαν το 4,3% του συνόλου των μετρητών που διαχειρίζεται ΔΕΔΔΗΕ στο δίκτυο διανομής (χαμηλή και μέση τάση).

Από αυτές τις εντολές υλοποιήθηκαν κάτι λιγότερο από τις μισές δηλαδή 150 χιλιάδες.

Συγκεκριμένα όπως ειπώθηκε κατά την ακρόαση της διοίκησης του ΔΕΔΔΗΕ στη βουλή, η εταιρεία προσπάθησε να διαχειριστεί όσο το δυνατόν περισσότερες εντολές ωστόσο συχνά συνάντησε ανυπέρβλητα εμπόδια και σε κάποιες περιπτώσεις για να φτάσουν τα συνεργεία στους μετρητές χρειάστηκε αστυνομική συνοδεία.

Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, κάποιοι από τους καταναλωτές μόλις φτάσει το συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ σπεύδουν και αποπληρώνουν ή διακανονίζουν την οφειλή τους. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, τα συνεργεία αφήνονται να κάνουν την αποκοπή, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που δεν επιτρέπεται η είσοδος και χρειάζεται τα συνεργεία να επανέλθουν. Τέλος παρά το γεγονός ότι μετά τις αποκοπές γίνονται επανέλεγχοι, συχνά πραγματοποιούνται παράνομες επανασυνδέσεις των ρολογιών.

Πως αντιδρά ο ΔΕΔΔΗΕ; Πέρυσι έγιναν περί τις 500 χιλιάδες μεταβάσεις σε ακίνητα για άλλες εργασίες, όπως καταμετρήσεις, συνδέσεις κλπ. Τα συνεργεία αυτά ωστόσο είχαν εντολή και ταυτόχρονα πραγματοποιούσαν στοχευμένους ελέγχους για ρευματοκλοπές.

Έτσι πέρυσι εντοπίστηκαν πάνω από 10 χιλιάδες περιπτώσεις ρευματοκλοπής, έχουν ήδη υποβληθεί 3500 μηνύσεις, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής μηνύσεων και για τις υπόλοιπες περιπτώσεις.

Από την  γραπτή απάντηση που  δόθηκε που δόθηκε σε βουλευτή από τον τότε  Πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Αρθούρο Ζερβό ( αρ. πρωτ.  ΔΕΗ  702 / 16.2.2011) αναφέρει ότι η ΔΕΗ κατέχει « περισσότερα από 7000 ακίνητα» (!),  με γήπεδα και οικόπεδα συνολικής έκτασης  «410.000 στρεμμάτων εκτός σχεδίου πόλεως και 3.200 στρεμμάτων  εντός σχεδίου, ενώ το συνολικό εμβαδόν των βιομηχανικών κτισμάτων ανέρχεται σε 1.200.000 τ.μ.  και των γραφειακών χώρων και αποθηκών σε 650.000 τ.μ.»
Η αποτίμηση της αξίας των ακινήτων της  ΔΕΗ «ανέρχεται στο ποσόν των 1.268.017.361,39  ευρώ», όπως σημείωνε  στην γραπτή απάντησή  του σε  Κοινοβουλευτική ερώτησή  ο τότε  Πρόεδρος της ΔΕΗ . Τώρα , πώς  κατάντησε η ΔΕΗ  με 1,268 δις ευρώ   ακίνητη περιουσία να  έχει χρηματιστηριακή αξία μόλις 630 εκ. θα πρέπει να μας το εξηγήσουν οι ΠΡΑΣΙΝΟ-ΓΑΛΑΖΟ-ΡΟΖ  που κυβερνούν  τόσα χρόνια αλλά και όσοι εξακολουθούν  να τους ψηφίζουν,  επιβραβεύοντας  έτσι την καταστροφή της δημόσιας περιουσίας …» 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...