Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο, 8 Απριλίου 2017

Μέχρι και ο… Ακης το πανηγύρισε.Το 4ο Μνημόνιο ήρθε. Και θα είναι ολίγον… «στενάχωρο», όπως μας είπε ο Τσακαλώτος. Αλλά αυτή τη φορά δεν το λένε Μνημόνιο. Το λένε «αξιολόγηση». Η δε Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το λένε «πρόοδο». Αυτό που πανηγύρισε ο Τσακαλωτος είναι ότι τελικά κερδίσαμε οι μειώσεις στις συντάξεις να πάνε το 2019 και η μείωση του αφορολογήτου το 2020. Μέτρα τα οποία δεν υπήρχαν πριν την διαπραγμάτευση… Πρόσθετα μέτρα που τα έφερε η διαπραγμάτευση τους και απλώς τα έσπρωξε για το 2019. Με πλαφόν έως 20%-22% έρχονται οι μειώσεις των συντάξεων για το 2019 για 900.000 συνταξιούχους. Μειώσεις έως 35% στις νέες αναπηρικές συντάξεις έρχονται μετά την υπογραφή και της τελευταίας εγκυκλίου του υπουργείου Εργασίας.

Στις 30 Ιανουαρίου ο Πάκης Παυλόπουλος δήλωνε τα εξής βαρύγδουπα:
 
"«καθένας γνωρίζει πως είναι πρωτόγνωρο να ζητάει κανείς την νομοθέτηση μέτρων προληπτικών, και μέτρων που τελούν υπό αίρεση. Το να υποχρεωθεί μία χώρα να ψηφίσει με νόμο τέτοια μέτρα, σημαίνει ότι θα δεχόταν να παραβιάσει κάθε έννοια του ευρωπαϊκού δικαίου και κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και ιδίως διεθνούς δικαίου που να αφορά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου. Διότι δεν είναι δυνατόν να ληφθούν τέτοια μέτρα και δεν ετέθη ποτέ ζήτημα για καμιά ευρωπαϊκή χώρα να πάρει τέτοια μέτρα.
Είναι άλλο να δεσμευτείς ότι σε συγκεκριμένα πεδία θα πάρεις μέτρα – και γραπτώς ακόμη να δεσμευτείς – και άλλο πράγμα να νομοθετείς. Νομοθεσία υπό αίρεση και μάλιστα μελλοντική νομοθεσία και αίρεση για τη λήψη μέτρων μετά από δύο και τρία χρόνια, είναι κάτι όχι μόνο πρωτόγνωρο αλλά και εντελώς αντίθετο –το τονίζω- πέρα και έξω από την λογική του ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου και δεν μπορεί να γίνει δεκτό, όχι μονάχα απ’ την Ελλάδα και την Πορτογαλία, από οιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα και δη από χώρα του σκληρού πυρήνα της Ε.Ε. δηλαδή της Ευρωζώνης».

Μετά από αυτές τις τις μεγαλοστομίες, που δεν ελέχθησαν προ πολλών ετών αλλά μόλις προ 2 μηνών, τι σκοπεύει να κάνει ο μέγας συνταγματολόγος που κουνάει και το δάκτυλο στην Ευρώπη;
Θα υπογράψει την "προνομοθέτηση υπό αίρεση μέτρων" και θα καταπιεί την λίαν «επαναστατική» του  γλώσσα του και θα κάνει ...επαναστατικό αυνανισμό;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...