Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Στρατιωτικός νόμος στην Αίγυπτο.



O πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι ζήτησε σήμερα από τον στρατό της χώρας να αναπτύξει στρατεύματα προκειμένου να προστατεύσουν τις «ζωτικής σημασίας υποδομές» της χώρας μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις εναντίον δύο χριστιανικών εκκλησιών, την ευθύνη των οποίων ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Αιγύπτου αποφάσισε να κηρύξει την χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ένα διάστημα 3 μηνών.
Όπως προβλέπει το Σύνταγμα της Αιγύπτου, ο πρόεδρος της χώρας πρέπει να καταθέσει το σχετικό αίτημα ενώπιον του Κοινοβουλίου εντός μίας εβδομάδας προκειμένου να εγκριθεί.
Ο επικεφαλής του αιγυπτιακού κράτους παραχώρησε συνέντευξη τύπο στο προεδρικό μέγαρο στο Κάιρο, λίγες ώρες μετά τις επιθέσεις την ευθύνη των οποίων ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.
«Υπάρχει μια σειρά διαδικασιών που θα εφαρμοστούν, καταρχάς η κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες» επισήμανε ο πρόεδρος, ενώ τόνισε ότι έλαβε το συγκεκριμένο μέτρο προκειμένου να «προστατεύσει» και να «διαφυλάξει» την χώρα.
Η μεγαλύτερη εφημερίδα της Αίγυπτου και του αραβικού κόσμου Αλ Αχράμ μιλάει για 47 πλέον νεκρούς: 29 στην Τάντα και 18 στην Αλεξάνδρεια (σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου). Οι τραυματίες είναι περίπου 150....



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...