Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Διατηρούν τα δικαιώματά τους και χωρίς ΚΟ οι Φιλιππινέζες


Ο Θ.Παπαχριστόπουλος αναμένονταν να παραδώσει την έδρα του αλλά δεν έγινε αυτό σήμερα διότι ....ο Πρόεδρος της Βουλής του ζήτησε να καθυστερήσει μέχρι να επικυρωθεί το πρωτόκολλο της εισόδου στο ΝΑΤΟ των Σκοπίων από το ελληνικό κοινοβούλιο!  «Με παρακάλεσε ο πρόεδρος της Βουλής επειδή για να ισχύσει η Συνθήκη των Πρεσπών, πρέπει το πρωτόκολλο του ΝΑΤΟ να ψηφιστεί αυτή η παραίτηση να πάρει μια παράταση τεσσάρων-πέντε ημερών». Αυτα  δήλωσε εξερχόμενος από το γραφείο του Προέδρου της Βουλής.   «Έχω υποσχεθεί να υποβάλω παραίτηση σήμερα. Δεν πειράζει, τα προσωπικά μου είναι πιο κάτω από την ένταση που υπάρχει και νομίζω ότι μέσα στην προσεχή εβδομάδα, θα τελειώσει αυτή η ιστορία», δήλωσε και πρόσθεσε: «Τη στιγμή που ο πρόεδρος με παρακάλεσε, αναβάλλω την παραίτηση για 4 με 5 ημέρες και παίρνω το χρέος της ανακολουθίας μου. Η αμαρτία μου θα είναι αυτές οι 4 με 5 ημέρες»  Μην γίνονται μισές δουλειές,... οι Πρέσπες μόνες τους δεν αρκούν. Οι εξελίξεις αυτές θεωρητικά θα αφήσουν χωρίς Κοινοβουλευτική Ομάδα τον Πάνο Καμμένο, που θα χάσει τα αντίστοιχα προνόμια τουλάχιστον προσωρινά.  Και αυτό διότι ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα, και αναμένεται να ψηφιστεί, προβλέπει πως οι αρχηγοί των κομμάτων θα έχουν όλα τα δικαιώματα ανεξαρτήτως του αριθμού των βουλευτών που θα διαθέτουν.  Οπότε και τα Σκόπια θα μπουν στο ΝΑΤΟ και τα κόμματα δεν θα χάσουν τις Κ.Ο.
Προηγουμένως Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι κρατάει τον λόγο του και θα παραιτηθεί, αλλά θα καθυστερήσει λίγο γιατί χάλασε το αυτοκίνητό του. «Θα παραιτηθώ εντός της ημέρας. Εγώ τον λόγο μου τον κρατάω. Απλώς θα καθυστερήσω λίγο να πάω στη Βουλή γιατί χάλασε το αυτοκίνητό μου».  Η απίστευτη δήλωση έρχεται μετά την επίσης μοναδική δήλωση του πρώην βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδη Φωκά, ότι δεν πρόλαβε να ψηφίσει στην επιτροπή επειδή ήπιε μια γκαζόζα και πήγε στην τουαλέτα. Σήμερα ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος ήταν να παραδώσει την έδρα του και τη θέση του θα έπαιρνε ο Τέρενς Κουίκ, που δεν προτίθεται να παραιτηθεί, αλλά ούτε και να παραμείνει φυσικά στους ΑΝΕΛ, αφού βρίσκεται ήδη ψυχή τε και σώματι στον ΣΥΡΙΖΑ.
Η κίνηση θα στερούσε από τον Πάνο Καμμένο τα προνόμια του αρχηγού, αλλά προσωρινά, και αυτό γιατί, με ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα, θα προβλέπεται ότι οι αρχηγοί των κομμάτων θα έχουν όλα τα δικαιώματα, ανεξαρτήτως του αριθμού των βουλευτών που θα διαθέτουν.
Ας σημειωθεί ότι αυτό το κοινοβουλευτικό «μερεμέτι» θα εξυπηρετήσει και τον Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος επίσης δεν διαθέτει πλέον 5 βουλευτές για να έχει Kοινοβουλευτική Ομάδα. Βολική θα είναι η διασταλτική ερμηνεία του Κανονισμού της Κουλής και για τον Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος έχασε τους βουλευτές του.

Μπορεί να ορίζει ο κανονισμός ότι ο ελάχιστος αριθμός Boυλευτών για τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας περιορίζεται σε πέντε (5), αν το Κόμμα με τo oπoίo εκλέχθηκαν και στο oπoίo εξακoλoυθoύν να ανήκoυν έλαβε μέρoς στις γενικές εκλογές από τις oπoίες πρoήλθε η Boυλή, με συνδυασμoύς στα δύo τρίτα (2/3) τoυλάχιστoν των εκλoγικών περιφερειών της χώρας και συγκέντρωσε πoσoστό τoυλάχιστoν τρία τoις εκατό (3%) τoυ συνoλικoύ αριθμoύ των έγκυρων ψήφων oλόκληρης της επικράτειας» όμως προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι φιλιππινέζες του Τσιπρα τον αλλάζουν.


Είναι ντροπή και εξευτελισμός του Κοινοβουλίου και των κανόνων του. Θα είναι κυβερνητική και κοινοβουλευτική ταπείνωση, Θα είναι μια πρωτοφανής μεθόδευση που και μόνο η σκέψη να υλοποιηθεί είναι εξοργιστική.
Ειδικά όταν αυτή η μεθόδευση θα επιβραβεύσει τη χυδαιότητα που επιδεικνύει συνεχώς και ειδικά μετά την έξοδό του ο Πάνος Καμμένος, που μέσα σε λίγες μέρες επιτίθεται σε πρώην συνοδοιπόρους του και τις οικογένειές τους, μιλάει για «χρήματα του Σόρος» και στέλνει, όπως υποστηρίζει, τους βουλευτές του για «γκαζόζα» ώστε να μην είναι σε ψηφοφορίες.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έβαλε μάλιστα θέμα «ηθικής». Αλήθεια, είναι ηθικό να εξετάζεται έστω αλλαγή των κοινοβουλευτικών κανόνων, όταν αυτοί δεν βολεύουν; Οι κανόνες ισχύουν για όλους. Με αυτούς τους κανόνες εξελέγησαν τα κόμματα και οι σημερινοί βουλευτές και με αυτούς οφείλουν να ολοκληρώσουν τη θητεία τους.
Είναι ηθικό όλο αυτό να γίνεται για έναν πολιτικό που επιτίθεται ανοιχτά σε άλλα πρώην στελέχη της κυβέρνησης (Κοτζιάς) και τα κατηγορεί συνεχώς για «χρηματισμό»; Στις σημερινές του δηλώσεις επίσης, ο Πάνος Καμμένος απείλησε ξανά τη κυβέρνηση με «πόλεμο» αν προχωρήσει στη διάλυση της Κ.Ο. του κόμματός του (τελικά μάλλον η Μακεδονία δεν ήταν το βασικό του πρόβλημα). Υποστήριξε μάλιστα ότι αν αυτό συμβεί, η κυβέρνηση «δεν θα κάνει παρέλαση».
Τι μήνυμα λοιπόν στέλνει ένα σενάριο υποχώρησης από το Μαξίμου στις απειλές του πρώην υπουργού Άμυνας; Και το κυριότερο, γιατί να μπορεί να εξαναγκάσει ο Καμμένος την κυβέρνηση σε υποχώρηση, όταν μάλιστα η λύση για τα εμπόδια των ΑΝΕΛ υπάρχει μέσω των ονομαστικών ψηφοφοριών; Μέσα σε όλα, η κυβέρνηση εμφανίζεται πρόθυμη να επωμιστεί κι ένα μεγάλο πολιτικό κόστος γι αυτήν την κίνηση, καθώς είναι βέβαιο ότι θα δεχθεί σφοδρή κριτική από την αντιπολίτευση, δίνοντας της το δικαίωμα να φωνάζει δίκαια..

Η κατάσταση στη Βουλή είναι τοξική και δυστυχώς τέτοιες κινήσεις ή απλές σκέψεις επιβεβαιώνουν και χειροτερεύουν την κατάσταση. Θα ακολουθήσει η κυβέρνηση τον Πάνο Καμμένο στον ντροπιαστικό πολιτικό του κατήφορο; Μακάρι να μην το κάνει τελικά. Θα ξέρουμε πολύ σύντομα.

Γράφει ο Τραγκας...«Ένα άγριο πίτμπουλ, ένα πολύ άγριο πίτμπουλ μπήκε στο Μαξίμου και καταδιώκει από δωμάτιο σε δωμάτιο και από γραφείο σε γραφείο τον ανεκδιήγητο Ιωαννίδη της Αριστεράς, τον πρωθυπουργό που κακή την τύχη έχουμε αυτή την περίοδο στην Ελλάδα. Ο αναντάρα έχει ανέβει σε μία ντουλάπα και από κάτω είναι ο Πάνος Καμμένος που του δείχνει τα δόντια του. Από χθες ο μεγάλος πολιτικός απατεώνας, ο χορηγούμενος από Καράκας και από Σόρος σάλπισε υποχώρηση ενώ το πίτμπουλ έδειχνε τα δόντια του.
Ο γερμανικής παιδείας κυβερνητικός εκπρόσωπος Τζανακόπουλος, ο κλαρινάτος είπε ότι δεν είναι σωστό να διαλύονται οι κοινοβουλευτικές ομάδες. Η πολιτικοοικονομική συμμορία, οι προδότες της Μακεδονίας σχεδιάζουν αιφνιδιαστική αλλαγή του κανονισμού της Βουλής για να αποφύγουν το θερμοπυρηνικό επεισόδιο με τον Καμμένο. Ο ηλίθιος δωσίλογος του Μαξίμου δεν υπολόγισε σωστά τις αντιδράσεις του πολιτικού συνεταίρου του. Ο πανίβλαξ του Μαξίμου δεν εκτίμησε σωστά τις αντιδράσεις του πολιτικού συνεταίρου νόμιζε θα τον εξαπατήσει όπως όλους τους άλλους του είπε ψέματα για τη συμφωνία της λίμνης του είπε θα τη φέρει μετά τις εκλογές και του έστησε και αποστασία.
Όταν γίνεσαι σιαμαίος με κάποιον πολιτικά, στην επέμβαση πεθαίνει ο ένας συνήθως όμως πεθαίνει και ο άλλος από αιμορραγία. Όταν κόλλησες με τον Καμμένο δεν γίνεται να ξεκολλήσεις, δεν τον πουλάς ούτε του στήνεις αποστασία.»
Και όπως άφησε να εννοηθεί ο Γ. Τράγκας ο Καμμένος όχι μόνο ξέρει πολλά αλλά και γιατί από την πρώτη στιγμή ο υπουργός Άμυνας εκ καθήκοντος έπαιζε και το ρόλο της νταντάς. Τον διαφύλαξε πολλές φορές καθώς ο πρωθυπουργός όποιος και αν είναι αποτελεί εθνική αρχή όπως και ο υπουργός Άμυνας που θα πρέπει να τον προστατεύει.



Την απόφαση του να διαγράψει τον Θανάση Παπαχριστόπουλο από την ΚΟ των ΑΝΕΛ πριν συνεδριάσει η επιτροπή Κανονισμού της Βουλής την Δευτέρα ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκεύης σε κομματική εκδήλωση  ο Πάνος Καμμένος. Με τον χειρισμό του αυτό ο Καμμένος οδηγεί την κατάσταση στα άκρα καθώς χωρίς να προλάβει να γίνει οτιδήποτε στην επιτροπή Κανονισμού το μεσημέρι της Δευτέρας, θα μείνει με 4 εκλεγμένος βουλευτές από το κόμμα του και πιθανότατα θα χάσει την ΚΟ. 
Αξίζει να σημειωθεί πως αν οι Παπαχριστόπουλος και Κουικ παραιτηθούν θα χαθεί μια ψήφος από εκείνες που στηρίζουν την κυβέρνηση στην οριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 151.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...