Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Πόσα έδωσε κάτω απο το τραπέζι;


Εικόνες μέσα από το δείπνο που παρέθεσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Αλέξη Τσίπρα και την ελληνική αντιπροσωπεία. Χαλαροί οι δυο ηγέτες στο δείπνο.Μπορεί να  έκλεψε τις εντυπώσεις η Μπέτυ Μπαζιάνα με τις βυζάρες της αλά έρχεται δεύτερη γιατί την πρωτιά την έχει η Κεφαλογιάννη.. Λαχανοντολμάδες, αρνάκι και μπακλαβάς στο μενού του δείπνου. "Τούρκος εσύ κι εγώ Ρωμιός" και "Στου Βοσπόρου τα στενά" τα τραγούδια που ακούστηκαν.
Και δεν είναι μόνο αυτό: Μετά το αξέχαστο «We have already eaten the camel, we now have the queue» σε ελεύθερη μετάφραση «φάγαμε την καμήλα και μας απέμεινε η ουρά» ο Αλέξης Τσίπρας πάλι τα έκανε «σαλάτα« με την αγγλική γλώσσα. Μόλις αντίκρισε τον Ταγίπ Ερντογάν του είπε «Nice to meet you» δηλαδή «Χαίρομαι που σε συναντώ» (σημαίνει «Χαίρομαι που σε γνωρίζω» ενώ τον έχει συναντήσει αρκετές φορές στο παρελθόν. Πιθανότατα λόγω… βιασύνης ο κ. Τσίπρας δεν σκέφτηκε να πει «nice to see you» δηλαδή «χαίρομαι που σε βλέπω».











Πολλοί αναρωτήθηκαν  διότι σε μια φωτογραφία, από τη χθεσινή διευρυμένη συνάντηση των αντιπροσωπειών Ελλάδας-Τουρκίας στην Άγκυρα ενώ όλη η ελληνική αντιπροσωπεία έχει τα ακουστικά της μετάφρασης ο Τσίπρας δείχνει  πως δεν τα έχει ανάγκη σαν  να γνωρίζει απταίστως την τουρκική.

Η απάντηση είναι απλή. Τα είχε όλα συμφωνημένα και μιλημένα από πριν ιδιαιτέρως , και η συνάντηση ήταν άνευ σημασίας .Μοναδικός σκοπός ηταν.... οι αναμνηστικές φωτογραφίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...