Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Η επόμενη απόφαση θα είναι... ΙΣΟΒΙΑ με...αναστολή.


"Καμπάνες" έριξε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της  Αθήνας στον πρόεδρο Εφετών, Γιώργο  Ευσταθίου και στον πρώην βουλευτή  της Νέας Δημοκρατίας, δικηγόρο Πέτρο Μαντούβαλο, που κρίθηκαν  ένοχοι για αδικήματα  σχετικά  με την υπόθεση του επονομαζόμενου "παραδικαστικου  κυκλώματος  Νο 2" .

Το δικαστήριο  μετά  από  μακρά  ακροαματική  διαδικασία επέβαλε κάθειρξη  13 ετών  και χρηματική  ποινή  50.000 ευρώ στον  κάθε  ένα  κρίνοντας  τους ενόχους για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων  απο εγκληματική  δραστηριότητα  (ξέπλυμα βρώμικου  χρήματος). 

Επίσης  το δικαστήριο επέβαλε κάθειρξη 12 ετών και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ  στον καθένα στους Ιάκωβο  Γιοσάκη και Σταύρο Γεωργιτσογιαννακο, που κρίθηκαν ένοχοι για διαμεσολάβηση σε δωροδοκία και για άμεση συνέργεια σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Ένας ακόμη δικηγόρος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 5 ετών για διαμεσολάβηση σε δωροδοκία, ενώ του αναγνωρίστηκε και ελαφρυντικό.
Οι καταδικασθέντες  αφέθηκαν ελεύθεροι  μετά την δικαστική ετυμηγορία, καθώς οι δικαστές έδωσαν ανασταλτικό  χαρακτήρα στην έφεση τους - με τον περιοριστικό  όρο της απαγόρευσης εξόδου απο τη χώρα.  
Ο Πέτρος Μαντούβαλος, που ήταν παρών κατά  την εκφώνηση της απόφασης, δήλωσε "αθώος " και υποστήριξε πως θα ειναι παρών στη δίκη που θα διεξαχθεί  σε δεύτερο βαθμό, ζητώντας την αναγνώριση ελαφρυντικων. 
Ωστόσο, το δικαστήριο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικό ούτε στον Π.  Μαντούβαλο, ούτε στους υπόλοιπους τρεις.
Θα πρέπει  να σημειωθεί  ότι η απόφαση για την ενοχή επί του αδικήματος δωροδοκίας ήταν ομόφωνη και κατα πλειοψηφία για το ξέπλυμα.
Το ιστορικό της υπόθεσης
Η υπόθεση έχει τις ρίζες της στις αρχές του 2005 όταν η δημοσιογραφική έρευνα έφερε στο φως της δημοσιότητας με φωτογραφίες και ηχητικά ντοκουμέντα την ύπαρξη κυκλωμάτων που λυμαίνονταν το χώρο της Δικαιοσύνης. Από τις πολλές καταγγελίες που διερευνήθηκαν τότε ήταν και εκείνη που έφερε τον πρώην βουλευτή της ΝΔ, Πέτρο Μαντούβαλο, να έχει δωροδοκήσει το 2000 με τριάντα εκατομμύρια δραχμές τον ανακριτή Ευάγγελο Καλούση, προκειμένου να μην προφυλακίσει τον φίλο του επιχειρηματία Γιάννη Μπολέτση, ο οποίος είχε συλληφθεί για αδικήματα κακουργηματικής μορφής. Μάλιστα διαπιστώθηκε ότι ποσόν 7 εκατομμυρίων δραχμών είχε κατατεθεί από συνεργάτη του Μαντούβαλου στον τραπεζικό λογαριασμό του ανακριτή.
Μετά το πέρας της έρευνας παραπέμφθηκαν όλοι τους σε δίκη με τις κατηγορίες της κατάχρησης εξουσίας της ηθικής αυτουργίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

directnews.gr





Γιατί τον αποκαλούν δικηγόρο. Έπρεπε να λένε ..πρώην, η διαγραμμένος..



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...