Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Τον αράπη και αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς.


«Ουδέποτε έχω υπάρξει αντισημίτης» τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης μετά τις αντιδράσεις Ισραηλινών για την υπουργοποίηση του.
 
Απαντώντας στην προτροπή του ΓΓ του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, Βίκτωρ Ελιέζερ, που τον κάλεσε να αποκηρύξει το αντισημιτικό του παρελθόν, επισημαίνει ότι κατά την θητεία του «έχει συνυπάρξει πολιτικά με ανθρώπους που είχαν τέτοιες απαράδεκτες ιδέες».

Εμεις θα παραθέσουμε  μια συνέντευξη του στην Ελεύθερη Ώρα, ως πλέον ενδιαφέρουσα αφού εκεί τα λέει όλα.  https://web.archive.org/web/20120515222830/https://www.e-grammes.gr/article.php?id=5114

Ο Μαυρουδής (Μάκης) Βορίδης είναι ένας ελληνορθόδοξος πολιτικός που έχει σταθερά εκφράσει ένα μαχητικό αντισημιτισμό, από την εποχή του γυμνασίου μέχρι σήμερα για δεκαετίες. Έχει συνεργαστεί με επιφανείς αντισημίτες εξολοθρευτικού τύπου και δεν έχει πρόβλημα με άλλες παρόμοιες οργανώσεις, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει αρκετά επιφανές προφίλ ώστε να είναι γνωστός στον αντισημιτισμό του στις ΗΠΑ, την Γερμανία και το Ισραήλ που έχουν εκφράσει έντονες αντιρρήσεις στην παρουσία του.
Ο Μ. Βορίδης εντάχθηκε στη Νέα Δημοκρατία το 2012 και ορίστηκε υπουργός Υγείας το 2014 επί κυβερνήσεως Σαμαρά. "Ίδρυσε το Ελληνικό Μέτωπο και κατέβηκε στις εθνικές εκλογές μαζί με έναν άνδρα που είχε γράψει 1.400 σελίδες για τους Εβραίους.  Το 2005 μπήκε στο κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη, που τότε κατηγορούσε τους Εβραίους για την 11η Σεπτεμβρίου και έλεγε μετά την επιχείρηση του Ισραήλ το 2008 στη Λωρίδα της Γάζας πως 'οι Εβραίοι μυρίζουν αίμα'". Ο Μάκης Βορίδης δέχτηκε επίθεση από τον Σάμπυ Μιωνή ο οποίος έγραψε (ΕΦ.ΣΥΝ) ότι «ο εβραϊκός λαός δεν ξεπλένει ρατσιστές και αντισημίτες» υπενθυμίζοντας ότι το 2011 η εβραϊκή κοινότητα της Γερμανίας είχε στείλει επιστολή διαμαρτυρίας στον Λουκά Παπαδήμο για την υπουργοποίηση του τότε βουλευτή του ΛΑΟΣ Μάκη Βορίδη.   

Το έτερο φιλαράκι του ο Άδωνις Γεωργιάδης βουλευτής του ΛΑΟΣ  σε σειρά τηλεοπτικών εκπομπών του, , ως, διαφήμιζε το αντισημιτικού περιεχομένου βιβλίο του Κωνσταντίνου Πλεύρη «Εβραίοι, όλη η αλήθεια».
«Ομολογώ ότι στο βιβλίο αυτό ο Κωνσταντίνος Πλεύρης ξεπέρασε τον εαυτό του. Ο κ. Πλεύρης γενικώς είναι άνθρωπος που δεν μασάει τα λόγια του. Είναι φοβερό! Δηλαδή, το διαβάζεις και λες: είναι δυνατόν; Και με τέτοια στοιχεία μέσα που δεν χωρούν καμία αμφισβήτηση;» είχε ισχυριστεί χαρακτηριστικά, επιχειρώντας τον εξής ελιγμό: “Δεν συμφωνούμε ιδεολογικά με αυτό το βιβλίο, το ξεκαθαρίζω προς πάσα κατεύθυνση. Άρα, όσοι το αγοράσετε θα ξέρετε ότι δεν είναι ένα βιβλίο με το οποίο εγώ συμφωνώ. Ιδεολογικά τουλάχιστον, όχι επί των στοιχείων που έχει».
Σε άλλη δε εκπομπή αναφέρει ότι «υπάρχουν μερικά στοιχεία μέσα, τα οποία ομολογουμένως, ακόμη και σ’ εμένα που δεν συμφωνώ με όλα όσα γράφει ο συγκεκριμένος συγγραφέας, μου δημιουργούν τρομακτικά ερωτηματικά. Υπάρχουν ορισμένα στοιχεία τα οποία αν δεν τα έχετε υπόψη σας, πραγματικά ζείτε στο σκοτάδι. Παρουσιάζει πράγματα που θα τα διαβάζετε και θα τρίβετε τα μάτια σας»...

Όμως.....


 
Στις 27 Απριλίου 2014 o υιός Πλεύρης υποψήφιος στον συνδυασμό του Άρη Σπηλιωτόπουλου για τον Δήμο Αθηναίων- αναρτούσε στο Twitter ότι "σαν σήμερα έγινε η εισβολή των ναζί στην Αθήνα. Η μνήμη των εγκλημάτων τους κατά των Ελλήνων και της ανθρωπότητας, με αποκορύφωμα το Ολοκαύτωμα, είναι ζωντανή" προκαλώντας την αντίδραση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών, καθώς “αποφεύγει να προσδιορίσει ως κύρια θύματα του Ολοκαυτώματος τους ανά την Ευρώπη Εβραίους, αλλά και τους Έλληνες Εβραίους που εξολοθρεύτηκαν κατά το Ολοκαύτωμα. Απέφυγε επιμελώς να αποδοκιμάσει και να καταδικάσει τα όσα αναφέρονται εις βάρος των Εβραίων στο βιβλίο 'Εβραίοι, όλη η αλήθεια', μνημείο αντισημιτισμού και μίσους, συγγραφέας του οποίου είναι ο Κ. Πλεύρης και τον οποίο υπερασπίστηκε ο Θ. Πλεύρης όντας τότε μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου με το κόμμα ΛΑΟΣ".







2 σχόλια:

ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΛΛΑΣ είπε...

Το σίγουρο είναι ότι ο Σπύρος (Άδωνις) και ο Μαυρουδής δεν θα πεθάνουν από καρκίνο μαχόμενοι όπως ο Τάσος Παπαδόπουλος και ο Χριστόδουλος, αλλά στα βαθειά γεράματα τιμώμενοι για το "καλό" τους έργο.

Ανώνυμος είπε...

Ανάμιξη τού εβραιοσιωνοταλμουδικού κράτους στα εσωτερικά της Ελλάδος δεν το βλέπετε . Μιλάτε πάνω σ' ένα θα που σκόπιμα άνοιξε

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...