Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο;


Το αρχαιότερο ταξιδιωτικό γραφείο, η Thomas Cook κήρυξε χρεοκοπία τα ξημερώματα της Δευτέρας (23/9), αφήνοντας αποκλεισμένους εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες σε όλο τον κόσμο, δίνοντας το έναυσμα για την μεγαλύτερη προσπάθεια επαναπατρισμού, σε περίοδο ειρήνης, στην βρετανική Ιστορία αφηνωντας περισσότερους από 22.000 υπαλλήλους στο δρόμο. Βαριά τα σύννεφα στον ελληνικό Τουρισμό με περισσότερους από 600.000 τουρίστες που πρέπει να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.
Ο διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής εταιρείας, Πίτερ Φανκχάουζερ εξέφρασε τη βαθιά του λύπη για την πτώχευση της εταιρείας καθώς το διοικητικό συμβούλιο δεν κατόρθωσε να επιτύχει ένα πακέτο διάσωσης από τους δανειστές της εταιρείας για να αποφύγει μια χαοτική κατάρρευση.
Η εταιρεία καλείτο να βρει 200 εκατομμύρια στερλίνες (227 εκ. ευρώ) επιπρόσθετης χρηματοδότησης για να μην χρεοκοπήσει.
Η βρετανική υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε ότι η Thomas Cook έπαυσε τις εργασίες της και πως η υπηρεσία και η κυβέρνηση θα συνεργαστούν για να επαναπατριστούν πάνω από 150.000 Βρετανούς τουρίστες, πελάτες της εταιρείας, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Στην Ελλάδα είναι εγκλωβισμένοι περίπου 50.000 τουρίστες - πελάτες της Thomas Cook.
 Η εταιρεία διαχειρίζεται ξενοδοχεία, θέρετρα και μία αεροπορική εταιρεία, ενώ κλείνει πακέτα διακοπών συνεργαζόμενη με άλλες αλυσίδες ξενοδοχείων, εξυπηρετώντας συνολικά 19 εκατομμύρια ταξιδιώτες ετησίως σε 16 χώρες.

Πελάτες της Τhomas Cook έμαθαν στον...αέρα την κατάρρευσή της




Με την ανακοίνωση της χρεοκοπίας, ξενοδόχος του Ηρακλείου, απώλεσε 650.000 ευρώ.

Από τρία ξενοδοχεία μόνο στο Ρέθυμνο,  η τάπα είναι πέντε εκατομμύρια.
 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα μεταξωτα βρακια...... αυτη η παροιμια τελικα γραφτηκε για μενα.
Διαβαζω, οτι ιδρυθηκε καπου στα 1890 η Thomas Cook, εγω ομως μολις χθες εμαθα την υπαρξη της δεν την ειχα ξανα ακουσει, ειλικρινα. Και μετα περιμενω να δω λεφτα στα χερια μου, τύφλες.

Ανώνυμος είπε...

στα ούμπαλά μας κι εμάς Κωστής Παλαμάς.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...