Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019

Επέστρεψε στο σπίτι του ο Ρασούλης .
Στη γειτονιά του, στα Καμίνια, και δίπλα στο γήπεδο της αγαπημένης του ομάδας, του ΟΦΗ, το πάρκο που αφιερώθηκε στη μνήμη του αείμνηστου τραγουδοποιού... «Το πνεύμα του πατέρα μου, θα είναι εδώ και θα είναι χαρούμενος, εκεί που βρίσκεται». 
Τα λόγια αυτά ανήκουν στην κόρη του αείμνηστου κρητικού Μανόλη Ρασούλη, ενός ανθρώπου που έγραψε το δικό του κεφάλαιο στην ιστορία της ελληνικής μουσικής. Ενός ανθρώπου που αγάπησε με πάθος την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη αλλά και την ομάδα του ΟΦΗ που μάλιστα εδρεύει στη γειτονιά του, τα Καμίνια του Ηρακλείου.
 Στην συμβολή, των οδών Πετλέμπουρη και Ισαύρων πίσω από τη θύρα 1 του γηπέδου του ΟΦΗ, εγκαινιάστηκε η προτομή του, ενώ και το μικρό πάρκο που την φιλοξενεί πήρε το όνομα του.
Λίγα μέτρα μακριά, επί της οδού Πετλέμπουρη, βρίσκεται το πατρικό σπίτι του Μανόλη Ρασούλη και για το λόγο αυτό, οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, επέλεξαν τον συγκεκριμένο χώρο, ώστε να τιμήσουν τη μνήμη του Μανόλη Ρασούλη.
Βαθιά συγκινημένη η κόρη του, Ναταλία Ρασούλη χαρακτηριστικά είπε «ο πατέρας μου, λάτρευε την Κρήτη και τον ΟΦΗ. Τα χαρακτηριστικά του ήταν τρία. Ηταν Καζαντζακικός, Καζαντζιδικός και ΟΦητζής!».
Η Ναταλία Ρασούλη με δάκρυα στα μάτια, ανέφερε ακόμη ότι «ο πατέραςμου λάτρευε την Κρήτη. Ηταν η μεγάλη του αδυναμία. Όπου βρισκόταν έλεγε, ότι είναι Κρητικός ελληνικής καταγωγής».

Στα εγκαίνια της προτομής, η οικογένεια του ΟΦΗ, ήταν παρούσα, αλλά απούσα η επίσημη πολιτεία που έστειλε «εκπροσώπους» καθώς και οι πάσης φύσεως ευεργετημένοι «φίλοι του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...