Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Κατά τα λοιπά απομακρύνθηκε το «αυθαίρετο κοντέινερ»




Ο Μητσοτάκης στο Αμέρικα  θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τράμπ, τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζίπ Ταγίπ Ερντογάν και τους ηγέτες των Βαλκανίων με πρώτο τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ .

Η Άγκυρα όμως προτίθεται να τραβήξει μέχρι τέλους το σχοινί στα ενεργειακά. Θέλει κατ’ αρχήν να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας και ταυτόχρονα να μειώσει σε σημείο εξευτελισμού, διασυρμού, το κράτος της Κύπρου. Προειδοποιητικές βολές έστειλε ήδη η κατοχική Τουρκία διά των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας: 
«Προειδοποιούμε εκ νέου την κυβέρνηση της “ελληνοκυπριακής διοίκησης” ότι δεν μπορεί να διεξάγει έρευνες υδρογονανθράκων στην τουρκική υφαλοκρηπίδα βάσει των παράνομων αδειών τους» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι. 
Στην τουρκική ρητορική συντηρείται και ο εκφοβισμός επαναφέροντας συχνά-πυκνά τον μπαμπούλα του Αττίλα. Επαναλαμβάνουν πως μπορεί να ενεργήσουν όπως και το καλοκαίρι του 1974, με την εισβολή και κατάληψη εδαφών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...