Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Ας τον βγάλουν Δημήτρης Κουφοντίνας, η αλαφροχέρης.


Την Παρασκευή, η Αττικό Μετρό ανακοίνωσε ότι θα μετονομάσει δύο σταθμούς. Συγκεκριμένα, τον «Ευαγγελισμό» σε «Παύλο Μπακογιάννη» και τον σταθμό «Άγιος Δημήτρης- Αλέκος Παναγούλης» σε σκέτο «Αλέκος Παναγούλης». Όμως, η απόφαση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις και αποτέλεσε αφορμή για να ξεκινήσει μια μεγάλη συζήτηση.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η οικογένεια του Παύλου Μπακογιάννη ευχαρίστησε την Αττικό Μετρό για την τιμητική πρόταση μετονομασίας, αλλά επισήμανε ότι δεν μπορεί να την αποδεχθεί, εξαιτίας των συζητήσεων που έχουν προκληθεί. Επιπλέον, επισημαίνουν ότι δεν θα ήθελαν το όνομα του Παύλου Μπακογιάννη να μπει σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση. « Άλλωστε κάτι τέτοιο θα προσέβαλε την μνήμη ενός ανθρώπου που αγωνίστηκε για την συμφιλίωση και την ενότητα. Η σύζυγος, τα αδέλφια του, τα παιδιά και τα εγγόνια του τον θέλαμε στο σπίτι κι όχι σε μια ταμπέλα», επισημαίνεται ακόμη.


Ο Μπακογιάννης ήταν ΑΜΕΣΑ υπεύθυνος για την πώληση της τράπεζας Κρήτης στον Κοσκωτά (με δική του υπογραφή) που την πληρώσαμε όλοι μας. Ο Καραμανλής όχι μόνο δεν έκανε "αντίσταση στη χούντα" αλλά μισθοδοτούταν από τη χούντα, σύμφωνα με τον τότε υπουργό οικονομικών και τους απογόνους του που του έστελναν κάθε μήνα επιταγές. Το γιατί δεν σκότωσε η 17 Νοέμβρη τον Κοσκωτά αλλά τον Μπακογιαννη είναι ένα μεγάλο αναπάντητο ερώτημα.
Πάντως το Μητσοτακεϊκο επένδυσε  πολύ στον θάνατο του για να μας κάτσει τελικά στον σβέρκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...