Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

Πιέζουν άγρια οι Κινέζοι για την νέα Τσάϊνα Τάουν.


Σε δύο φάσεις θα εφαρμόσει η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη το σχέδιό της για τα Εξάρχεια, προκειμένου να σταματήσει η δράση κουκουλοφόρων, διακινητών ναρκωτικών και η πώληση λαθραίων τσιγάρων.
Η πρώτη φάση, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Εθνους», εκτυλίσσεται ήδη και προβλέπει συνεχείς επιχειρήσεις της Δίωξης Ναρκωτικών για τη σύλληψη διακινητών με «έδρα» την πλατεία Εξαρχείων αλλά και εκκενώσεις υπό κατάληψη κτιρίων.
Ο δεύτερος τρόπος «μονιμοποίησης» της παρουσίας της ΕΛ.ΑΣ. που προκρίνεται είναι η συνέχιση των εκκενώσεων υπό κατάληψη κτιρίων. Στα Εξάρχεια υπάρχουν συνολικά 18 καταλήψεις. Για πολλά από τα κτίρια έχουν εκδοθεί εισαγγελικές παραγγελίες για εκκένωση, οι οποίες αναμένεται το επόμενο διάστημα να βγουν από τα «συρτάρια» και να εκτελεστούν από την Αστυνομία. Την περασμένη Δευτέρα εκκενώθηκαν τέσσερα κτίρια που τελούσαν υπό κατάληψη, δύο εκ των οποίων, μάλιστα, βρίσκονταν ακριβώς δίπλα από την πλατεία. «Το να αδειάσεις ένα κτίριο είναι το εύκολο κομμάτι της υπόθεσης.
Η δεύτερη φάση του σχεδίου της ΕΛ. ΑΣ. για τα Εξάρχεια περιλαμβάνει την ίδρυση νέας μηχανοκίνητης ομάδας ταχείας επέμβασης. Τη γνωστή σε όλους ομάδα «Δέλτα».
Συνολικά εκτιμάται ότι η «Δέλτα» θα αριθμεί περίπου 250-300 άντρες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...