Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 2021

«Πάμε για ύπνο Κατερίνα»

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ άρθρο της Κατερίνας : ΚΑΤΑ του «εθνοκεντρικού προστατευτισμού»

Το άρθρο έρχεται μία μέρα μετά την Δοξολογία στην Μητρόπολη Αθηνών και όσα παρατηρήθηκαν εκεί.

Σε άρθρο της στην Εφημερίδα των Συντακτών, τάσσεται κατά του «εθνοκεντρικού προστατευτισμού» ο οποίος σύμφωνα με την ίδια οδηγεί στην ανελευθερία, ενώ επιτίθεται και σε όσους αντιστρατεύονται την παγκοσμιοποίηση με την φράση: «Ο ευρωσκεπτικισμός είναι μια παραλλαγή της αντίδρασης στην παγκοσμιοποίηση και υποκινεί την εσωστρεφή αναδίπλωσή μας στη δήθεν εθνική ασφάλεια». Επίσης λαμβάνει τη θέση ότι «στη λαϊκιστική στρέβλωση της δημοκρατίας η λαϊκή βούληση συγχέεται με τη βούληση της πλειοψηφίας».

Χαρακτηριστικό απόσπασμα του άρθρου:

«…Στο μεταναστευτικό και το προσφυγικό ζήτημα δοκιμάστηκε η αλληλεγγύη της Ένωσης και στο προσκήνιο εμφανίστηκαν διαιρέσεις και διαλυτικές τάσεις μεταξύ των μελών της. H αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και η εφαρμογή της Πράσινης Συμφωνίας είναι πλέον ζήτημα επιβίωσης και όχι πολυτέλειας.
Οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία και την Αυστρία κυοφορούν βίαιες πολιτισμικές συγκρούσεις, οι οποίες απειλούν ανοιχτά την ελευθερία και την πολιτική μας συγκρότηση. Η πανδημία του κορονοϊού όξυνε τις αντιθέσεις και επέφερε μια σειρά περιορισμών στις ατομικές μας ελευθερίες.
Στην αλληλουχία αυτών των επάλληλων κρίσεων βρήκαν πολλοί την ευκαιρία να αμφισβητήσουν τη φιλελεύθερη δημοκρατία στο όνομα ενός νέου εθνοκεντρικού προστατευτισμού.
Ο ευρωσκεπτικισμός είναι μια παραλλαγή της αντίδρασης στην παγκοσμιοποίηση και υποκινεί την εσωστρεφή αναδίπλωσή μας στη δήθεν εθνική ασφάλεια.
Σε αυτό το κλίμα της διάχυτης καχυποψίας αναδεικνύεται η οξύμωρη έννοια της «ανελεύθερης δημοκρατίας» (illiberal democracy), ειδικά σε χώρες με αδύναμη δικαιοκρατική παράδοση.
Στη λαϊκιστική στρέβλωση της δημοκρατίας η λαϊκή βούληση συγχέεται με τη βούληση της πλειοψηφίας.
Οι κυβερνώντες υπονομεύουν, άμεσα ή έμμεσα, τις μείζονες εγγυήσεις του κράτους δικαίου: την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, την ακαδημαϊκή ελευθερία, την ελευθεροτυπία και την ελεύθερη έκφραση.
Όμως δημοκρατία χωρίς κράτος δικαίου δεν νοείται. Και η Ευρώπη είναι πάνω από όλα μια Ένωση δικαίου.
Η χρονιά που έφυγε έφερε πολλές αντιξοότητες. Τα δικαιώματά μας, στην εξαιρετική συνθήκη της πανδημίας, τελούν σε καθεστώς διακινδύνευσης και χάνουν την αυταξία τους. Έχουμε πια εισέλθει σε περίοδο επώδυνων πλην αναγκαίων συμβιβασμών και σταθμίσεων.
Η προτεραιότητα στην προστασία της υγείας και της ζωής μας είναι μια αυτονόητη, νομικά και ηθικά, επιλογή. Πολύ περισσότερο που οι περιορισμοί στην ελευθερία μας παραμένουν έκτακτοι και προσωρινοί…».

Δεν φτάνει της που έβγαλε την εικόνα της Παναγίας από το γραφείο της, δεν της φτάνει που έβγαλε την σημαία με το εθνόσημο από το Προεδρικό Μέγαρο, δεν της φτάνει που έβγαλε τα καρυοφύλλια των Αγωνιστών του 1821 από το γραφείο της, δεν της φτάνει που αφαίρεσε τις Ελληνικές σημαίες στην γιορτή της Δημοκρατίας, δεν της φτάνει που δεν κάνει ποτέ τον σταυρό της σε χριστιανικές τελετές, δεν της φτάνει που απαγόρευσε για πρώτη φορά στην επίσημη Δοξολογία για το νέο έτος στην Μητρόπολη Αθηνών να ακουστεί ο Εθνικός Ύμνος, δεν της φτάνει που δεν προσκύνησε το Ευαγγέλιο και τον Σταυρό όταν ο Αρχιεπίσκοπος την υποδέχτηκε στην Μητρόπολη,Τωρα θέλει να μας κάνει και μαθήματα ευρωδημοκρατίας , και του «εθνοκεντρικού προστατευτισμού».

 

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας «καταγγέλλει» και ...την κυβέρνηση!...

 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΡΙΣΤΕΡΉ ΧΟΛΈΡΑ ΚΑΤΆΓΟΥΣΤΆΡΕΙ...

ΑΙΘΕΡΟΒΑΜΩΝ είπε...

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ , ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΥΑΛΟ ΕΧΕΙ ...............
ΓΟΥΡΛΟΜΑΤΗ ΨΥΧΟΠΑΘΗ ΘΕΛΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ , ΑΥΤΟΝ ΤΡΩΜΕ (ΚΑΙ ΟΙ ΜΗ ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ ΤΟΝ ).
ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΟΙ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...