Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023

Κέντρο Αμερικανών διερχομένων η Ελλάδα.

Η αμερικανική παρουσία στην Ελλάδα.

1. Σούδα 

Στην Αεροπορική Βάση (115 Πτέρυγα Μάχης) βρίσκονται σταθμευμένα και σε επιφυλακή μεταγωγικά, ιπτάμενα τάνκερ και αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου. Οι παρακείμενες ναυτικές εγκαταστάσεις στο Μαράθι μπορούν να εξυπηρετήσουν μέχρι και αεροπλανοφόρο.

2. Ελευσίνα 
Τις τελευταίες ημέρες μεταστάθμευσαν στην 112 Πτέρυγα Μάχης αμερικανικά C-130 και Ειδικές 
Δυνάμεις.

3. Λάρισα 
Στην Αεροπορική Βάση της Λάρισας (110 Πτέρυγα Μάχης) σταθμεύουν εδώ και καιρό αεροπορικές δυνάμεις των ΗΠΑ. Από εκεί επιχειρούν Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα τύπου MQ-9 REAPER, ενώ συχνά φιλοξενούνται ιπτάμενα τάνκερ και μεταγωγικά.

4. Νέα Αγχίαλος 
Στην Αεροπορική Βάση της Νέας Αγχιάλου (111 Πτέρυγα Μάχης) θα σταθμεύσουν για τον χειμώνα ελικόπτερα Σινούκ και Μπλακ Χοκ. Μικρός αριθμός ίσως σταθμεύσει και στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Πρόκειται για ελικόπτερα που χρησιμοποιούσαν την βάση της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο.

5. Θεσσαλονίκη 
Το αεροδρόμιο και το λιμάνι της πόλης χρησιμοποιούνται τακτικά για τη μεταφορά στρατιωτικού υλικού, κυρίως προς την ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ.

6. Αλεξανδρούπολη 
Η «Σούδα του Βορρά», όπως έχει κατά καιρούς χαρακτηριστεί, αποτελεί έναν κόμβο μεταφοράς ενέργειας αλλά και διαφόρων ειδών οπλικών συστημάτων προς την Ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ και η σημασία της έχει αναδειχθεί σε όλη τη Συμμαχία μετά την έκρηξη του πολέμου στην Ουκρανία. Η παρουσία των Αμερικανών στην Αλεξανδρούπολη είναι «κλειδί» για τον ρόλο που διαδραματίζει.

 

Γέμισε η Σούδα: Οι ΗΠΑ ζήτησαν άδεια μεταστάθμευσης μεταγωγικών C-130 στην 112 ΠΜ στην Ελευσίνα!

 

Κατεπείγον αίτημα των ΗΠΑ στην Ελλάδα για χρήση και δεύτερης βάσης -Ετοιμάζουν μεταστάθμευση και βομβαρδιστικών

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: “Ο κ. Μητσοτάκης άδειασε από πολεμικό υλικό τα νησιά, άδειασε και τις νατοϊκές αποθήκες!”

 

Αρκεί ένα λάθος ή μια προβοκάτσια: Οι ΗΠΑ κύκλωσαν το Ιράν με κολοσσιαίες στρατιωτικές δυνάμεις – Κόκκινος συναγερμός σε όλους τους κλάδους των ιρανικών ΕΔ

 

Oι Χούθι κήρυξαν επίσημα τον πόλεμο στο Ισραήλ: Στοχοποίησαν το πυρηνικό εργοστάσιο στη Dimona – Μαζική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους, κρουζ και drones

 

Αιγυπτιακά τανκς και στρατιώτες παρατάσσονται στην περιοχή της Ράφα -

 


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μου αρέσει που ζητούν και δήθεν άδεια από τα γιουσουφακια τους οι Αμερικανοί. Κατάντησε αηδία αυτή η ξεφτίλα...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...