Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

Στους ο.....και τρία αυγά Τουρκίας.

O  σεισμός των 4,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε χθες βράδυ στα Δαρδανέλια έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στην Τουρκία. Σεισμολόγοι που τοποθετήθηκαν σχετικά εκφράζουν φόβους ότι αυτή η ισχυρή δόνηση μπορεί να αποτελεί τον προάγγελο ενός μεγάλου σεισμού που περιμένουν στην Κωνσταντινούπολη.

 «Η περιοχή μας ανησυχεί ένας σεισμός που θα... είναι μεγαλύτερος των 7 Ρίχτερ, νότια του Μαρμαρά ή στο ρήγμα της Ανατολίας, θα είναι ένας σεισμός που θα επηρεάσει όλη την περιοχή την Κων/πολη την Προύσα, τα Δαρδανέλια κτλ», είπε ο σεισμολόγος Σουλεϊμάν Παμπάλ, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Ένας άλλος σεισμολόγος ο Χουσεΐν Οζτούρκ προειδοποίησε από την πλευρά του: «Από εδώ και πέρα κάθε σεισμός είναι προάγγελος του μεγάλου σεισμού που περιμένουμε στην Κωνσταντινούπολη. Αυτή οι μικροί σεισμοί σπάνε σιγά σιγά τα ρήγματα και οδηγούν σε μεγάλους σεισμούς. Σαν να είναι μια προετοιμασία. Ανοίγει το μεγάλο ρήγμα που θα προκληθεί. Αυτοί οι σεισμοί είναι τα σημάδια του μεγάλου σεισμού».

Ο Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής Γεωλογίας και Φυσικών καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, μίλησε με αφορμή τις προειδοποιητικές πινακίδες που έχουν αναρτηθεί στην Κωνσταντινούπολη και για τσουνάμι. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκδηλωθεί σεισμός στην Κωνσταντινούπολη, είπε μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

 «Μόνο το 1/3 των κτιρίων δεν έχει μεγάλη τρωτότητα στην πόλη των 20 εκατ. κατοίκων.


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΚΊΝΗΣΕ...

Ο ΘΟΥ ΖΒΟΥ!ΑΠΟ
ΧΆΡΤΗ.



Ανώνυμος είπε...

Ο Λέκκας μου θυμίζει τους γεωστρατηγικούς-γεωπολιτικούς αναλυτές της ψωροκώσταινας που περίμεναν ανα πάσα στιγμή να τους κάνει ντου ο Ερντογαν και στο τέλος έγινε σεισμός και το ντου αναβλήθηκε επ'αόριστον

ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ,ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ

Υ.Γ.:There's a storm coming!

Ανώνυμος είπε...

Το κάρμα έρχεται... Καιρός να πληρώσουν γιά τα "σπασμένα" τους από το 1071 (μάχη τού Ματζικέρτ) έως και το 1974!!! 953 χρόνια πόνου και αίματος!

Ανώνυμος είπε...

Εχεις δικαιο σε αυτο. Εκει οπου γινεται σεισμος υπαρχει εκτονωση της δυναμικης του ρηγματος. Η συνεχεια, λογικα παντα, ανατολικοτερα....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...