Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

Είναι για μπάτσους ο Πλεύρης.

«H χρησιμοποίηση του όρου «μπάτσου» έχει ξεφύγει και εγώ με το άνοιγμα της Βουλής θα αναλάβω μία πρωτοβουλία και με άλλους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και από άλλα κόμματα, εάν το επιθυμούν, ώστε πλέον ο όρος «μπάτσος» απευθείας να κινεί αυτόφωρο ποινικό αδίκημα, να μη χρειάζεται κανένας να κάνει μηνυτήρια αναφορά», «πρέπει οι αστυνομικοί που κάνουν τη δουλειά τους να προστατεύονται από κάθε κομπλεξικό, από κάθε τύπο του αναρχικού ή του οποιουδήποτε χώρου και από οποιονδήποτε άλλον θέλει να βγάλει τα όποια συμπλέγματα έχει σε βάρος των αστυνομικών» τόνισε ο βολευτής της Νέας Δημοκρατίας Θ.Πλεύρης.

 

Σύμφωνα με τον αναλυτικό ορισμό που δίνει ο Γ. Μπαμπινιώτης στο Λεξικό της Νέας Ελληνικής γλώσσας ο όρος «μπάτσος» χρησιμοποιείται πλέον αντί του «αστυνόμος» Αρχικά «μπάτσος» σημαίνει το χαστούκι, το ράπισμα και θεωρείται ηχομιμητική λέξη. Σύμφωνα με μια άλλη ερμηνεία η λέξη που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τους αστυνόμους προέρχεται από την τουρκική λέξη baç που σήμαινε το φόρο που εισέπρατταν οι χωροφύλακες ασκώντας συχνά βία.

Καθώς η χρήση ή κατάχρηση των λέξεων μιας γλώσσας καθορίζεται πρωτίστως από τις ανάγκες επικοινωνίας του κάθε λαού, καθίσταται προφανές ότι η χρήση της συγκεκριμένης λέξης για να περιγράψει τα όργανα αυτά της τάξης παραπέμπει στην άσκηση βίας πάνω σε αθώα θύματα, στην αυταρχική εξουσία που ταλαιπωρεί αδύναμους πολίτες κ.ο.κ.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΝΑ
ΡΑΜΟΛΙ ΣΑΡΑΒΑΛΟ
ΠΟΥ ΒΓΉΚΕ
ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ
ΚΙΑΥΤΟΣ
Ο ΑΣΧΗΜΟΜΟΥΡΗΣ???
ΜΛΚS
ΘΑ ΠΕΙ.
ΜΙΛΆΕΙ Ο
ΔΟΛΟΦΟΝΟ$
ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ 19
ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΙ ΌΛΟΙ...

ΚΑΙ ΜΕ
ΠΡΟΔΉΛΩΣ ΔΙΑΤΑΓΈΣ
ΚΟΙΤΟΎΝ...301
ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΥΣ!!!

ΓΙΑΤΊ ΤΑΛΛΟ?
ΠΟΥ ΤΗΝ ΨΏΝΙ$€
Ο ΔΕΛΑΜΠΑΤΙΡΙΔΗΣ...
ΚΑΙ ΝΟΜΊΖΕΙ ΌΤΙ ΕΊΝΑΙ
ΣΤΡΑΤΗΓΌΣ...!?
ΘΑ!
1η $€ΠΤΕΜΠΕΕΕΡ

🙄



Ανώνυμος είπε...

ΧΟΥΝΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...