Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 2 Αυγούστου 2009

Ανακαλύφθηκε φυτεία χασίς στην Ιεράπετρα


Πάνοπλοι αστυνομικοί από Λασίθι και Ηράκλειο συμμετείχαν στην επιχείρηση για τον εντοπισμό μεγάλης χασισοφυτείας. Στην πευκώδη περιοχή Πευκοσέλι κοντά στο Σταυροχώρι και στο Ορεινό του Μακρύ Γιαλού. Στη φυτεία οδηγούσε ένας χωματόδρομος 150 μέτρων που κατέληγε σε ένα ρυάκι. Τα θεόρατα πεύκα παρείχαν στους χασισοκαλλιεργητές την τέλεια φυσική κάλυψη. Οι δράστες είχαν αναπτύξει σε έξι διαφορετικά επίπεδα την χασισοφυτεία που αποτελούνταν από περίπου 828 δενδρύλλια, ύψους έως τρία μέτρα. Κάποια άλλα είχαν προλάβει να τα αποξηράνουν. Στο χώρο οι αστυνομικοί βρήκαν 710 γραμμάρια ακατέργαστης ινδικής κάνναβης.
Οι πληροφορίες των διωκτικών Αρχών ανέφεραν ότι τη φυτεία, φυλούσαν νυχθημερόν με καλάσνικοφ τρία με τέσσερα άτομα. Οι χασισοκαλλιεργητές κατάφεραν να εξαφανιστούν λίγο πριν την άφιξη των αστυνομικών, αφήνοντας ωστόσο πίσω σημαντικά ευρήματα, όπως τα κινητά τους τηλέφωνα. Την εποπτεία της επιχείρησης είχε το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας που είχε την σχετική πληροφορία και συμμετείχαν σε αυτήν αστυνομικοί της Ομάδας Ειδικών Αποστολών, άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου, ειδικοί φρουροί του ΤΑΕ Λασιθίου, αξιωματικοί του Επιτελείου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου και αστυνομικοί του Τμήματος Ιεράπετρας. Όλα ξεκίνησαν προχθές τα μεσάνυχτα όταν πολίτης που διαμένει στην περιοχή, εντόπισε ένα λάστιχο το οποίο δεν είχε ξαναδεί εκεί. Το θεώρησε ύποπτο και αμέσως ενημέρωσε αστυνομικό του τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, τον οποίο γνώριζε. Ο αστυνομικός μετέβη στο σημείο και ακολούθησε το λάστιχο που φαινόταν να καταλήγει στο ρυάκι. Αν και μαύρα μεσάνυχτα, ο αστυνομικός εντόπισε την χασισοφυτεία και διέκρινε έναν άνδρα, πιθανότατα αλλοδαπό, να κάθεται σε ένα αντίσκηνο, κρατώντας στο χέρι ένα καλάσνικοφ. Επέστρεψε στο δρόμο και ενημέρωσε το διοικητή του. Μέσα σε χρόνο-ρεκόρ ειδοποιήθηκε ο αστυνομικός διευθυντής Λασιθίου και ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Κρήτης. Αμέσως δόθηκε σήμα στην Ομάδα Ειδικών Αποστολών που εδρεύει στο Ηράκλειο και μία ομάδα δεκαπέντε ανδρών ξεκίνησε για την περιοχή. Με ειδικές φωτογραφικές μηχανές «τράβηξαν» το σημείο της φυτείας.
Οι αστυνομικοί βρήκαν πλήθος ευρημάτων και πιστεύουν ότι η ταυτοποίηση των δραστών είναι ζήτημα χρόνου. Μέσα στο αντίσκηνο υπήρχαν τέσσερα κρεβάτια πράγμα που σημαίνει ότι τουλάχιστον τέσσερις ήταν οι δράστες που επιτηρούσαν την χασισοφυτεία. Ακόμα και το φαγητό τους την φρεσκομαγειρεμένη φασολάδα άφησαν στη μέση υπό την πίεση της διαφυγής. Πηγή

Αυτά κάνει η «αποκέντρωση» από τον Μυλοπόταμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...