Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Έμπορος όπλων και αντισυλληπτικών χαπιών. ρωμαιοκαθολική τράπεζα


Μια ρωμαιοκαθολική τράπεζα στη Γερμανία, παραδέχθηκε ότι αγόρασε μετοχές σε εταιρίες άμυνας, προϊόντων καπνού και αντισυλληπτικών χαπιών. Μετά την αποκάλυψη των «ανίερων» επενδύσεων, η τράπεζα απολογήθηκε για τις πράξεις της. Η τράπεζα Pax, απολογήθηκε για την συμπεριφορά της, που "δεν κράτησε τα ηθικά πρότυπα". Ο ίδιος όμιλος στο παρελθόν είχε προωθήσει τις ηθικές επενδύσεις και συγκεκριμένα την αποφυγή επενδύσεων σε εταιρίες όπλων, καπνού και οργανισμών που δεν συνάδουν με τα καθολικά πιστεύω.

Η εφημερίδα Der Spiegel, ανακάλυψε ότι η τράπεζα είχε επενδύσει 580.000 ευρώ στη βρετανική εταιρία όπλων, BAE Systems. Στο πλαίσιο των επενδύσεών της, 160.000 ευρώ διατέθηκαν στην αμερικανική κατασκευαστική εταιρία αντισυλληπτικών χαπιών, Wyeth και 870.000 ευρώ σε καπνοβιομηχανίες.

Η καθολική εκκλησία έχει επίσης αποδοκιμάσει έντονα τη χρήση αντισυλληπτικών μέτρων, κατηγορώντας τα ότι διαχωρίζουν το σεξ με την αναπαραγωγική διαδικασία. Αυτή την άποψη υποστηρίζει θερμά ο σημερινός Πάπας, Βενέδικτος XVI, ο οποίος στο παρελθόν έχει χαρακτηρίσει το αντισυλληπτικό χάπι “μεγάλη αμαρτία”.

Ο υπεύθυνος τύπου της τράπεζας Pax δήλωσε: "Θα διορθώσουμε άμεσα τα λάθη μας χωρίς να υπάρξουν αρνητικές συνέπειες στους πελάτες μας. Μετανιώνουμε βαθιά". Ο ίδιος ευχαρίστησε μάλιστα τον δημοσιογράφο που έφερε αυτές τις επενδύσεις στην προσοχή του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...