Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Αυτοί τον τοποθέτησαν. Δεν θα τους εξ..υπηρετήσει;



Με αφορμή και τα νέα σκληρά μέτρα που θα περάσoυν  από την Βουλή αφού υπάρχει έντονη ανησυχία στους κυβερνώντες για μεγάλη αντίδραση από τον κόσμο ο κατασκευασμένος για μελλοντικός ηγέτης της δεξιούλας Κικίλιας , καλεί τον ομόλογο και μέντορα του από τις ΗΠΑ, να δώσει χείρα βοηθείας για την αντιμετώπιση και καταστολή πιθανών διαδηλώσεων. Τι νομίζετε ότι τσάμπα τον έσπρωξαν ,η ότι ξύπνησε ένα πρωί ο Σαμαράς και είπε ..δεν κάνω υπουργό τον Κικίλια; To παιδί προορίζετε για μεγάλα πράγματα και πρέπει να εκπαιδευτεί . Στον ίδιο αμερικανικό σταυλο εκπαιδεύτηκε και ο… ακλόνητος Χρυσοχοϊδης. Πώς να το κάνουμε. Όλες οι μεγάλες δυνάμεις πρέπει να έχουν τον εκπρόσωπο τους σε μια …πολυεθνική κυβέρνηση.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στόχος είναι η χρησιμοποίηση της τεχνολογίας για να μπορούν να διαλύουν αποτελεσματικά τα συγκεντρωμένα πλήθη χωρίς να επιφέρουν σοβαρούς τραυματισμούς στους διαδηλωτές. Ωστόσο, ο βασικός κοινός στόχος των νέων μέσων καταστολής είναι ο «έλεγχος πλήθους» από όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση (ADS, dazzler, LRAD) κι αν είναι δυνατόν, χωρίς καμία πραγματική εμπλοκή των ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας (drones). Και γι’ αυτό θα απαιτούνται συνολικά πολύ μικρότερες δυνάμεις που θα έχουν ελάχιστη επαφή με τους διαδηλωτές.
Οι δύο ομονοούντες άνδρες θα συζητήσουν διεξοδικά το θέμα του σύγχρονου τρόπου καταστολής διαδηλώσεων, με την υπόθεση να είναι ιδιαίτερα ανησυχητική μιας και στις ΗΠΑ οι τρόποι που χρησιμοποιούν δεν θεωρούνται κα οι πλέον ανθρώπινοι και ασφαλείς…
Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και θα πρέπει να μας προβληματίσει ιδιαίτερα, αφού πολύ σύντομα υπάρχει περίπτωση να βρεθούμε αντιμέτωποι με αυτού του είδους την τεχνολογία…
Μερικά μόνο από τα «ειρηνικά» μέσα καταστολής που χρησιμοποιούν ή θα χρησιμοποιήσουν στις ΗΠΑ
Το ηχητικό «κανόνι» LRAD (Long Range Acoustic Device – Ηχητική Συσκευή Μεγάλης Απόστασης). Οι ήχοι υψηλής συχνότητας που εκπέμπει μπορούν να προκαλέσουν οξύ πόνο στα αυτιά. Σύμφωνα με την LRAD Corporation, το ηχητικό «κανόνι» μπορεί να γίνει επικίνδυνο για την ακοή μόνο σε αποστάσεις μικρότερες των 15 μέτρων. Χρησιμοποιείται ήδη για την καταστολή διαδηλώσεων στις ΗΠΑ από το 2007.
Dazzler: Το laser της προσωρινής τύφλωσης. Το dazzler είναι ένα φορητό όπλο laser που αναπτύχθηκε αρχικά για αμιγώς στρατιωτικές εφαρμογές. Οι πράσινες ακτίνες που εκπέμπει προκαλούν απώλεια όρασης, αποπροσανατολισμό και ναυτία. H επίδραση των dazzler που προορίζονται για χρήση σε καταστολή διαδηλώσεων μπορεί να διαρκέσει «μέχρι και μερικές ώρες» σύμφωνα με τη Laser Energetics, μία εταιρία που πέρασε από την έρευνα στην παραγωγή το 2010. Τα όπλα της συγκεκριμένης εταιρίας επιφέρουν αποτελεσματικό «έλεγχο στόχου» από αποστάσεις έως και 2,4 χιλιομέτρων.
ADS (heat ray): η ακτίνα που προκαλεί εγκαύματα. Προϊόν ερευνών του αμερικανικού Πενταγώνου, το ADS (Active Denial System – Σύστημα Ενεργής Αποτροπής) εκπέμπει μία ακτίνα κυμάτων 95 GHz, λειτουργώντας πάνω στην ίδια αρχή με τους φούρνους μικροκυμάτων. Τα μόρια νερού και λίπους στο δέρμα του «στόχου» διεγείρονται και θερμαίνονται σε κλάσματα του δευτερολέπτου, με αποτέλεσμα να προκαλείται έντονος πόνος. Στις δοκιμές του όπλου ακτίνας θερμότητας (heat ray), όπως ονομάζεται εναλλακτικά το ADS, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης εγκαυμάτων. Η «αποτρεπτική επίδραση» αρχίζει στους 44 βαθμούς Κελσίου, αλλά μόλις στους 51 βαθμούς προκαλούνται εγκαύματα πρώτου βαθμού και στους 58 βαθμούς εγκαύματα δεύτερου βαθμού. Μπορεί στις δοκιμές το ποσοστό πρόκλησης εγκαυμάτων να ήταν μόλις 0,1%, ωστόσο έχουν εκφραστεί ανησυχίες για τα ενδεχόμενα αποτελέσματα που θα είχε εκτεταμένη χρήση, ιδίως από αστυνομικούς με «έφεση στο πάτημα της σκανδάλης».
Πηγή: Hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...