Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Βουλιάζει η Κως από ….λαθρομετανάστες




«Σχεδόν 1.200 λαθρο μετανάστες -μερικοί στοιβαγμένοι σε φουσκωτά σκάφη- έχουν περισυλλεχθεί από τις ελληνικές Αρχές στο ανατολικό Αιγαίο τις τελευταίες δύο ημέρες», γράφει η Daily Mail σε δημοσίευμα της.
Σε αυτό η βρετανική εφημερίδα αναφέρεται στο κύμα προσφύγων που φτάνει στα ελληνικά νησιά και συγκεκριμένα στα Δωδεκάνησα από τη γειτονική Τουρκία. Το ρεπορτάζ βέβαια επικεντρώνεται στο νησί της Κω, που αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό για τους νέους Βρετανούς.
Όπως αναφέρει, μετά την Ιταλία, η «οικονομικά σακατεμένη» Ελλάδα είναι ο βασικός προορισμός των Σύρων και Αφγανών λαθρομεταναστών. Περιγράφοντας τη στιγμή που τελικά καταφθάνουν στο νησί, μετά το επικίνδυνο ταξίδι τους, η εφημερίδα γράφει ότι είτε πέφτουν στα γόνατα και προσεύχονται είτε βγάζουν selfies.
Το ρεπορτάζ συνεχίζει αναφέροντας ότι οι λαθρομετανάστες καταλύουν σε εγκαταλελειμμένα ξενοδοχεία και για να δώσει μία ιδέα των συνθηκών διαβίωσης παρουσιάζει εικόνες με τους εκατοντάδες Σύρους και Αφγανούς να είναι ξαπλωμένοι σε βρώμικα στρώματα που έχουν τοποθετήσει οι ίδιοι ακόμα και στη μέση των διαδρόμων, ή σε υπαίθριους χώρους.

«Παρά τους συνεχείς ελέγχους, τα αιγαιοπελαγίτικα νησιά βρίσκονται κοντά στην Τουρκία, με την Κω να απέχει μόλις δύο μίλια από το Μπόντρουμ. Το ταξίδι από το λιμάνι διαρκεί μόλις 20 λεπτά, με τους λαθρομετανάστες να πληρώνουν τους λαθρέμπορους μέχρι 800 ευρώ για κάθε θέση στη βάρκα», αναφέρει η εφημερίδα,

Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν  στην Λέσβο, όπου μπαίνουν χίλιοι την ημέρα. Σε λίγο καιρό, θα είναι …περισσότεροι από τους μυτιληνιούς. .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...