Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Ωπα… ποιος ακούει τώρα τους..Ρώσους.



Στην Κάρπαθο βρέθηκε  ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, με αφορμή τη συμπλήρωση εννέα χρόνων από τον θάνατο του Σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη.
Αναφερόμενος στην πρότασή του για μεταφορά της αεροπορικής βάσης του ΝΑΤΟ από την Κρήτη στο νησί του Αιγαίου, ο κ. Καμμένος επεσήμανε ότι «η Κάρπαθος διαθέτει το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Αιγαίου. Είναι σε ένα κομβικό σημείο μεταξύ του Αιγαίου, της Μέσης Ανατολής και της βόρειας Αφρικής. Πιστεύω ότι θα έχει πολύ μεγάλη γεωστρατηγική σημασία και για την Ελλάδα και για το ΝΑΤΟ η δημιουργία μιας μεγάλης αεροπορικής βάσης στην Κάρπαθο».
«Με σεβασμό προς το περιβάλλον, με τη δημιουργία εγκαταστάσεων που θα φιλοξενήσουν τις οικογένειες που θα διαμένουν εδώ όλη τη διάρκεια του χρόνου, με τη δημιουργία υποδομών που έχει ανάγκη η Κάρπαθος, όπως νοσοκομεία και βεβαίως θα μπορεί η Κάρπαθος να μετατραπεί και σε ένα μεγάλο κέντρο εκπαίδευσης των ιπταμένων όλων των συμμαχικών χωρών», υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
«Γύρω από την Κάρπαθο υπάρχουν γύρω στα 30 αεροδρόμια, τα οποία κατά τη χειμερινή περίοδο ουσιαστικά δεν λειτουργούν. Είμαστε σε μία χώρα που έχει 360 ημέρες τον χρόνο ηλιοφάνεια, ιδανικές συνθήκες για την πτήση. Θεωρούμε ότι η Κάρπαθος, με τη συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης, των τοπικών φορέων και των πολιτών μπορεί πράγματι να φιλοξενήσει μία μεγάλη εγκατάσταση συμμαχική, η οποία θα εξυπηρετήσει και τα συμμαχικά αλλά και τα εθνικά συμφέροντα», συμπλήρωσε.
Απαντώντας προς τους επικριτές του εγχειρήματος, ο κ. Καμμένος διευκρίνισε ότι «δεν πρόκειται να κάνουμε καμία καινούρια αμερικανική βάση που ακούγεται, δεν πρόκειται να κάνουμε καμία καινούρια νατοϊκή βάση».
«Ζητήσαμε να μεταφέρουμε, αν είναι σύμφωνη και η συμμαχία, τις αεροπορικές δραστηριότητες της Κρήτης στην Κάρπαθο», πρόσθεσε.

Το παιδί έκαψε ..φλάντζα. Κοίτα μέρες που διάλεξε να κάνει τέτοιες αντιρωσικές δηλώσεις.Tι διαόλο δεν συνεννοούνται καθόλου σε αυτή την κολοκυβέρνηση;

Η διέξοδος τού Ρωσικού Στόλου τού Ευξείνου Πόντου προς τη Μεσόγειο Θάλασσα γίνεται από τα στενά των Δαρδανελλίων και κατόπιν ή από το στενό Κυθήρων - Αντικυθήρων - Χανίων ή από το στενό Ρόδου - Καρπάθου - Κάσου - Λασιθίου. Το πρώτο στενό ελέγχεται από τη ΝΑΤΟϊκή Βάση της Σούδας. Οι Ρώσοι όμως (ακόμη και μαζί με τους Κινέζους (!!!) λίαν προσφάτως) χρησιμοποιούν το στενό  Ρόδου - Καρπάθου - Κάσου - Λασιθίου. Τους εξυπηρετεί δε, τα μάλλα, διότι προσεγγίζουν ΑΜΕΣΩΣ την Κύπρο, τη Συρία και τη Διώρυγα τού Σουέζ. Ε, ο Καμμένος, ΠΑΡΕΔΩΣΕ την Κάρπαθο στο ΝΑΤΟ, για να αναχαιτισθούν οι Ρώσοι ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...