Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Τα Μόγγολα του Αλλάχ με την συναίνεση του Καμένου Τσιπρα. αναστατώνουν όλη την χώρα.




Αποχωρούν οι Γιατροί του Κόσμου από το hotspot της Χίου μετά τα χθεσινοβραδινά, απίστευτης έκτασης επεισόδια, που είχαν ως συνέπεια να τραυματιστούν πέντε λάθρο, δύο εκ των οποίων μαχαιρώθηκαν και τρεις μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα στα πόδια τους και στο κεφάλι τους.
Η σύρραξη Αφγανών-Σύρων εντός του hotspot πήρε διαστάσεις, μετατράπηκε σε εκτεταμένα επεισόδια και είχε ως συνέπεια τον τραυματισμό των λαθρομεταναστών αλλά και τη διάλυση των υποδομών του κέντρου.
Μάλιστα, οι Γιατροί του Κόσμου καταγγέλλουν ότι χθες οι λαθρομετανάστες έσπασαν το ιατρείο που είχαν εντός του hotspot και ποδοπάτησαν τα μηχανήματα, με τις ζημιές να υπολογίζονται στα 30.000 ευρώ.
Σήμερα το μεσημέρι Εκατοντάδες πρόσφυγες και λαθρομετανάστες έφυγαν μαζικά από το hot spot της ΒΙΑΛ και κατευθύνθηκαν προς την πόλη της Χίου, μέσω του κεντρικού επαρχιακού δρόμου
Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι είχαν βγει στον επαρχιακό δρόμο και η πορεία τους, συνοδεία περιπολικών της αστυνομίας και ασθενοφόρου, κατευθύνθηκαν  προς το λιμάνι.  Άντρες, γυναίκες και παιδιά με όλα τα υπάρχοντά τους άνοιξαν τα συρματοπλέγματα και χωρίς να συναντήσουν εμπόδιο από την αστυνομική δύναμη της ΒΙΑΛ.  Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κέντρου στον χώρο εκτιμάται ότι έχουν μείνει οι μισοί από τους συνολικά περίπου 1650 πρόσφυγες και μετανάστες, που υπήρχαν εκεί. Οι Αρχές, από την πλευρά τους, επεδίωξαν να κατευθύνουν τους πρόσφυγες -που άνοιξαν τα συρματοπλέγματα και βγήκαν στον επαρχιακό δρόμο- στον καταυλισμό της Σούδας, στη βόρεια τάφρο του Κάστρου της Χίου.
Δεν τα κατάφεραν, ωστόσο, με αποτέλεσμα περίπου 800 μετανάστες να πραγματοποιήσουν, στην ουσία, «κατάληψη» στην αποβάθρα του λιμένος της Χίου, αρνούμενοι να μετακινηθούν σε άλλο σημείο -και ειδικότερα στον καταυλισμό της Σούδας.

Οι ίδιοι επιμένουν ότι θα μείνουν στο σημείο, μέχρι να τους παραλάβει πλοίο για τον Πειραιά. Οι τοπικές αρχές, ωστόσο, κατά πληροφορίες, δεν προτίθενται να τους εκδώσουν εισιτήρια, προκειμένου να ταξιδέψουν με το πλοίο της γραμμής.

 Άλλοι 300 περίπου πρόσφυγες και μετανάστες διέφυγαν πριν από μία ώρα από το hot-spot της Χίου  Πήγαν και αυτοί στο λιμάνι ώστε να πάρουν το πλοίο προς Πειραιά.
Εκτός ελέγχου είναι πλέον η κατάσταση και στον Πειραιά όπου παραμένουν περισσότεροι από 5.350 λαθρομετανάστες στον υπαίθριο καταυλισμό.
Επικυρώθηκε στην τουρκική ναυτιλιακή «TURYOL» ο διαγωνισμός που διενεργούσε η FRONTEX για τη μεταφορά-επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών από το νησί της Λέσβου στο Δικελί της Τουρκίας. Η διαδικασία, θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα, 4 Απριλίου. Στο διαγωνισμό είχαν καταθέσει προσφορές τρεις Τουρκικές ναυτιλιακές εταιρείες και μία από τον Πειραιά.
Η «ΤURYΟL» ήταν η εταιρεία που κέρδισε το συγκεκριμένο διαγωνισμό και που βάσει της συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι λόγω της ιδιαιτερότητας του έργου που θα αναλάμβαναν οι υποψήφιες ναυτιλιακές εταιρείες, τα κριτήρια ήταν αυστηρότατα ως προς τα μέτρα ασφάλειας του ταξιδιού και των επιβαινόντων.
Το σχέδιο προβλέπει τη μεταφορά 150 μεταναστών σε κάθε ταξίδι, οι οποίοι θα συνοδεύονται από ισάριθμους άνδρες της ασφάλειας της FRONTEX. Αρχικά είχε σχεδιαστεί να ταξιδεύουν μαζί με κάθε ένα μετανάστη δύο προσωπικοί του φρουροί, αλλά τελικά κατέληξαν σε ισάριθμους άνδρες ασφαλείας. Σύμφωνα με άλλη πληροφορία που δεν έχει όμως επιβεβαιωθεί, οι μετανάστες θα δεσμεύονται με χειροπέδες ανά δύο, ώστε να είναι αδύνατη η απόδρασή τους.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...