Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Έμαθε το κόλπο από τον Τούρκογλου.



Ο γιος του Γιάννου, που ευελπιστεί να κατέβει με τη Νέα Δημοκρατία στη Μαγνησία, προβάλλει το (βαρύ) Καρτάλης από τη μητέρα για να προσελκύσει ψηφοφόρους
Αν η πολιτική είναι η διαχείριση των συμβόλων και των συμβολισμών, τότε η επιλογή του Νικήτα Παπαντωνίου, 38 ετών, από την ηγεσία της Ν.Δ. για να κατέβει στις επόμενες εκλογές στη Μαγνησία έχει μια διάσταση που ξεπερνά την πολιτική φιλοδοξία του νεαρού γόνου της πολιτικής οικογένειας.
Η επιλογή στελεχών όπως ο Νικήτας Παπαντωνίου, ο πατέρας του οποίου βαρύνεται με κατηγορίες για σκάνδαλα, συνιστούν αυτογκόλ. Ο Νικήτας Παπαντωνίου είναι γιος του Γιάννου Παπαντωνίου, εμβληματικής προσωπικότητας του κλεπτοσημιτικού εκσυγχρονισμού.
Ο Γιάννος Παπαντωνίου, ως γνωστόν, χρεώνεται πολιτικά, ως «τσάρος» της οικονομίας κατά την περίοδο του Χρηματιστηρίου, την καταστροφή των χιλιάδων οικογενειών που έχασαν τις καταθέσεις τους, αλλά και την κατασκευή των greconomics, των οικονομικών στοιχείων με τα οποία μπήκε η Ελλάδα στην ΟΝΕ. Στη συνέχεια, πάντως, ανταμείφθηκε από τον Κώστα Σημίτη με τη θέση του υπουργού Εθνικής Αμύνης, για να καταλήξει υπό έρευνα από την Εξεταστική που συγκρότησε η παρούσα κυβέρνηση.
Ίσως επειδή και ο ίδιος ο Νικήτας Παπαντωνίου αντιλαμβάνεται ότι το επώνυμο δεν είναι και το πλέον κατάλληλο διαβατήριο για το κεντροδεξιό κοινό, στα τοπικά κανάλια της Μαγνησίας, από όπου άρχισε την πολιτική προσπάθειά του, εμφανίζεται ως Νικήτας Καρτάλης – Παπαντωνίου.
Ο κ. Πολύζος μάλιστα στο TRT, στη συνέντευξη με την οποία τον παρουσίασε στο κοινό της Μαγνησίας μετά την επιλογή του από το μητρώο στελεχών της Ν.Δ., προέταξε το Καρτάλης και τον αποκαλούσε «κ. Καρτάλη».
Προβάλλει έτσι το όνομα της μητέρας του Αμαλίας Καρτάλη (πρώην σύζυγος του Γιάννου Παπαντωνίου, η οποία απεβίωσε προ 20ετίας) και υπενθυμίζει την καταγωγή του από την ιστορική οικογένεια των Καρτάληδων. Η οικογένεια Καρτάλη ήταν πλούσια οικογένεια Αιγυπτιωτών Ελλήνων, που ξόδεψαν ένα σημαντικό κομμάτι της περιουσίας τους στην πολιτική. Μάλιστα, ένα τελευταίο τμήμα το ανάλωσε ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος πούλησε ακίνητα αντί 250.000.000 -ακόμη- δραχμών λίγο πριν αναλάβει το υπουργείο Εθνικής Αμύνης. Την ίδια εποχή, το ταμείο του ΠΑΣΟΚ έγινε πιο πλούσιο, όπως βεβαίωνε εκείνη την εποχή ο Κώστας Γείτονας.
Στις συνεντεύξεις που δίνει στα τοπικά κανάλια ο Νικήτας Παπαντωνίου δεν κρύβει ότι σκοπεύει να είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές στη Μαγνησία. Φέρεται, μάλιστα, ότι είπε σε συνομιλητές του στο κανάλι ότι «ο Κυριάκος με διαβεβαίωσε θα κατέβω στη Μαγνησία».



το διαβάσαμε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...