Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

Μαζικά επιστρέφουν οι Ρώσοι στην Τουρκία.Η πρόεδρος της Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτορείων Ρωσίας (ATOR) Maya Lomidze ανέφερε ότι ο αριθμός των τουριστών που θα φτάσουν από τη Ρωσία στην Τουρκία αναμένεται να φτάσουν σε επίπεδο του 2015 πριν την κρίση ανάμεσα στις δύο χώρες.
Σύμφωνα με τα δεδομένα της Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτορείων Ρωσίας (ATOR) το 2015 την Τουρκία επισκέφτηκαν 3,65 εκατομμύρια Ρώσοι τουρίστες.
Η Maya Lomidze ανέφερε ότι φέτος αναμένεται να φτάσουν στην Τουρκία 3,6 εκατομμύρια τουρίστες το οποίο είναι το επίπεδο του 2015.
Από την άλλη από τις αρχές του έτους πουλήθηκαν 700 χιλιάδες πακέτα διακοπών.
Η Ένωση Ταξιδιωτικών Πρακτορείων Ρωσίας (ATOR) ανακοίνωσε ότι η Τουρκία με εκπτώσεις σε πακέτα διακοπών και με προσφορές σε έγκαιρες κρατήσεις φέτος κέρδισε την πρωτιά στον τουριστικό τομέα.
Έτσι περισσότεροι από 3 εκατομμύρια Ρώσοι αναμένεται να ταξιδέψουν στην Τουρκία μέσα στο 2017, σύμφωνα με Ρώσους τουριστικούς πράκτορες. Η εξερχόμενη ταξιδιωτική αγορά θα αυξηθεί και πάλι ύστερα από το εμπάργκο που επέβαλε, πριν περίπου 2 χρόνια, η Ρωσία στα ταξίδια πολιτών της στην Τουρκία, στον απόηχο της κατάρριψης του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους.
Το γεγονός αυτό αναμένεται να πλήξει τον Ελληνικό τουρισμό, που τα δύο τελευταία χρόνια είδε να αυξάνεται σημαντικά η εισροή Ρώσων τουριστών
Όπως σημειώνουν ρωσικές πηγές, οι Τουρκικές αρχές καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση της εισροής τουριστών φέτος από τη ρωσική αγορά. Γι’ αυτό το λόγο εφαρμόζουν «εξαιρετικά επιθετικές τιμολογιακές πολιτικές για να δελεάσουν τους τουρίστες». Για να προσελκύσουν επισκέπτες, δίνονται τιμές με έως και 40 – 50% έκπτωση, για τις έγκαιρες κρατήσεις. Έτσι σε ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων της Τουρκίας, με all-inclusive πακέτο, το κόστος ανέρχεται σε $ 40-50 το άτομο την ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...