Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Aυτά συμβαίνουν όταν ξεχνά να πάρει τα φάρμακα του.


Συνέντευξη σε τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι έδωσε ο Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία, προχωρώντας σε δηλώσεις που μόνο προβλήματα και σύγχυση μπορούν να δημιουργήσουν.
Ο «Έλληνας πρωθυπουργεύων», είπε πως οι λαοί Ελλάδας και Τουρκίας «μοιάζουμε πολύ» και πως «έχουμε κοινό πολιτισμό».

Τι εννοεί άραγε όταν λέει ότι έχουμε «κοινό πολιτισμό» με τους Τούρκους; Για ποιο πολιτισμό μιλάει; Μήπως για τον αρχαίο ελληνικό που διεκδικούν και καπηλεύονται οι Τούρκοι εδώ και χιλιάδες χρόνια;

«Σήμερα είναι μια καλή ημέρα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Επισκέφθηκα την Χάλκη, όπου συνάντησα πολλούς Τούρκους που ήταν πολύ φιλικοί μαζί μου. Πιστεύω πως αυτό είναι το μήνυμα που στείλαμε διεθνώς, ότι μπορούμε να προχωρήσουμε μαζί χωρίς φόβο και μίσος. Νομίζω ότι πρέπει να προχωρήσουμε στην λειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, πρέπει να κάνουμε νέα βήματα. Είναι σημαντικό βήμα για να ζούμε μαζί και θα γίνει ένα σύμβολο των στενών και φιλικών σχέσεων του τουρκικού και του ελληνικού λαού.Νομίζω πως σε αυτή την περιοχή έχουμε κοινή κουλτούρα, μουσική, ήχους, κουζίνα και γεύσεις. Για παράδειγμα, ο παππούς μου έχει γεννηθεί εδώ, στην Κωνσταντινούπολη. Εννοώ πως έχουμε πολλές ομοιότητες. Έχουμε διαφορετικές γλώσσες, αλλά έχουμε κοινό πολιτισμό. Έτσι πρέπει να ζούμε ειρηνικά και φιλικά μεταξύ μας», είπε .

Για ποια ιστορία και ποιον πολιτισμό μιλάει ; Η ιστορία και ο πολιτισμός των Τούρκων κατακλύζεται από πολέμους, σφαγές, γενοκτονίες, διωγμούς και ανελέητη προπαγάνδα. Δεν το λέμε εμείς, το λέει η ίδια η ιστορία. Το έλεγαν οι παππούδες μας που έφτασαν κυνηγημένοι από τον σφαγέα των Ελλήνων, Κεμάλ Ατατούρκ. Το λένε οι Κύπριοι αδερφοί μας που μόλις πριν 44 χρόνια είδαν την πατρίδα τους να χάνεται από την εισβολή του Αττίλα.

Τι σχέση έχει λοιπόν ο ελληνικός πολιτισμός με τους Τούρκους, κύριε Τσίπρα; Πώς μοιάζουμε οι Έλληνες με τους Τούρκους; Σε ποιο «κοινό πολιτισμό» αναφέρεστε; Πώς μπορεί ένας Έλληνας πρωθυπουργός να κάνει λόγο για κοινό πολιτισμό με την Τουρκία, την στιγμή που η Άγκυρα διεκδικεί τη Θράκη μας και το μισό Αιγαίο;

Είναι προφανές πως οι δηλώσεις του  ανοίγουν το δρόμο για νέες προκλήσεις και διεκδικήσεις καζάν-καζάν από την Άγκυρα.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΠΕΙΜΕΝΑΜΕ ΝΑ ΠΕΙ ΕΝΑ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΣ ΓΙΟΣ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...