Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Ξεσάλωσε ο τουρκόσπορος υπουργός του Σόρος. .


Παρέμβαση προς τις… μελλοντικές κυβερνήσεις σε Αθήνα και Σκόπια καν ει μέσω συνεντεύξεως  του στην εφημερίδα “Έθνος της Κυριακής” ο  υφυπουργο Εξωτερικών, Μίχαελ Ροτ.  Η άμυαλη ναζιστική  Γερμανία καλεί τα κόμματα σε Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία να “σταθούν στο ύψος των περιστάσεων”. Μάλιστα, υπενθυμίζει την θεμελιώδη αρχή του Δικαίου “pacta sunt servanda” (σ.σ. οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται).

 Στην παράγραφο 5 του άρθρου 8 της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπων προβλέπεται ρητά ότι διεπιστημονική επιτροπή εμπειρογνωμόνων θα έχει τη δυνατότητα να αναθεωρήσει σχολικά εγχειρίδια αλλά και συνοδευτικό υλικό, όπως χάρτες, ιστορικούς άτλαντες, οδηγούς διδασκαλίας κλπ. με βάση τα «νέα» δεδομένα από τη συμφωνία των δύο κρατών.

Η επιτροπή ήδη σχηματίστηκε και θα προχωρά με το έργο της παράλληλα με τα προβλεπόμενα βήματα για την επικύρωση της προδοτικής  Συμφωνίας.
Αναφερόμενος στις αλλαγές στα σχολικά εγχειρίδια της Ελλάδας και των Σκοπίων , ο ακυρώσας ακόμη και τον Παύλο ΜΕΛΑ   Γαβρόγλου ( που δεν βρέθηκε ούτε ένας να του αστράψει έστω ενα σκαμπίλι)  σημειώνει ότι θα αφορούν ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά θέματα, «υπό το πρίσμα της απάλειψης αλυτρωτικών αναφορών αλλά και των επιστημονικά λάθος ζητημάτων, όπως σαφώς επιτάσσει η Συμφωνία των Πρεσπών».

Ερώτηση δημοσιογράφου: Ένα άλλο θέμα της επικαιρότητας, είναι η υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, μέρος της οποίας αφορά σε αλλαγές στα σχολικά εγχειρίδια των μαθητών των δύο χωρών. Σε τι φάση είναι η διεπιστημονική επιτροπή που έχει συσταθεί; Τι αλλαγές έχουν αποφασιστεί και πότε θα εφαρμοστούν;

Απάντηση: «Οι εργασίες της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων έχουν ήδη ξεκινήσει υπό την εποπτεία των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών. Οι συζητήσεις, όπως γνωρίζετε, αφορούν ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά θέματα, υπό το πρίσμα της απάλειψης αλυτρωτικών αναφορών αλλά και των επιστημονικά λάθος ζητημάτων, όπως σαφώς επιτάσσει η Συμφωνία των Πρεσπών. Οι αναφορές αυτές δεν θα περιέχονται σε κανένα σχολικό εγχειρίδιο ή βοηθητικό σχολικό υλικό από το επόμενο σχολικό έτος, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα για το οποίο έχουν δεσμευτεί οι δύο πλευρές.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...