Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 10 Αυγούστου 2021

Ρουμάνοι. Η φωτιά μπορούσε να είχε σβήσει από την πρώτη μέρα.

Χθες, στο κρατικό κανάλι της Ρουμανίας, ο Επικεφαλής του Ρουμάνικου πυροσβεστικού Σώματος έδωσε μία ολιγόλεπτη συνέντευξη και είπε τα εξής: όπως εμείς είδαμε την φορά τής φωτιάς ήταν σαν να μην ήθελε κάποιος να σβήσει. Ή φωτιά μπορούσε να είχε σβήσει από την πρώτη μέρα. Δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο: εμείς όταν τελειώσει η αποστολή μας θα κάνουμε την έκθεση μάς προς τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Natura και στον αντίστοιχο τού ΟΗΕ γιατί ή περιοχή έχει χαρακτηριστεί περιοχή Natura εδώ και αρκετά χρόνια, και εμείς αλλά είδαμε και μάθαμε. Πρόληψη και αντιπυρικές ζώνες ως όφειλε μία τέτοια περιοχή....μηδέν.

«Καταπέλτης» ήταν λοιπόν ο επικεφαλής του ρουμανικού πυροσβεστικού σώματος σε κρατικό κανάλι της Ρουμανίας για την φωτιά στην Εύβοια.

Με αυτά που είδε έχει φτιάξει μεγάλο φάκελο για να καταγγείλει την Ελλάδα σε ΟΗΕ και στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό NATURA.

Στα λίγα λόγια που είπε αυτά που ξεχώρισαν ήταν ότι αυτό που είδαν είναι ότι «αυτό που βλέπαμε ήταν ότι δεν ήθελαν να την σβήσουν την φωτιά».

Δείτε αναλυτικά την ολιγόλεπτη συνέντευξη στο κρατικό κανάλι της Ρουμανίας από τον επικεφαλής του ρουμανικού πυροσβεστικού σώματος:

«Όπως εμείς είδαμε την φορά της φωτιάς, ήταν σαν να μην ήθελε κάποιος να σβήσει.

Η φωτιά μπορούσε να είχε σβήσει από την πρώτη μέρα.

Δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο.

Εμείς όταν τελειώσει η αποστολή μας θα κάνουμε την έκθεση μας προς τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό NATURA και στον αντίστοιχο του ΟΗΕ γιατί η περιοχή έχει χαρακτηριστεί περιοχή NATURA εδώ και αρκετά χρόνια και εμείς άλλα είδαμε και μάθαμε.

Πρόληψη και αντιπυρικές ζώνες ως όφειλε μία τέτοια περιοχή…. μηδέν».

Ωστόσο  από την πλευρά της Ρουμανίας μετά το σάλο βγήκαν και διέψευσαν ότι έγινε τέτοια δήλωση.

Συγκεκριμένα είπαν: Ουδέποτε έγινε τέτοια συνέντευξη. Εμείς στείλαμε πυροσβέστες για βοήθεια στην Ελλάδα αλλά δεν θέλουμε να εμπλακούμε σε πολιτικά παιχνίδια.

Η οργάνωση των ανθρώπων αυτών είναι εκπληκτική. Είναι σε ένα ξένο μέρος και όμως μέσα σε λίγες ώρες έχουν προσαρμοστεί πλήρως και δίνουν μαθήματα επαγγελματισμού. Ήρθαν στην Εύβοια, με τα μηχανήματα και τα ερπυστριοφόρα τους. Έστησαν ανεξάρτητο στρατηγείο (το έχτισαν σε μια νύχτα) με τροφοδοσία και επιμελητεία, σήκωσαν drones, χαρτογράφησαν τα ρυάκια και τους δασικούς δρόμους.

 

Πύρινο μέτωπο 10 χιλιομέτρων στη Γορτυνία – Καίγονται σπίτια –

 

Εκκενώνονται 19 χωριά 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...