Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Στο σκαμνί οι ...θύτες

«Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ζητά εντάλματα σύλληψης για τον ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινγουάρ, και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου με κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας για τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ και τον πόλεμο στη Γάζα που ακολούθησε».

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε στο CNN ο ίδιος γενικός εισαγγελέας του Δικαστηρίου, Καρίμ Καν.

Ο Χαν είπε ότι το ΔΠΔ θα εκδώσει επίσης εντάλματα για τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ Yoav Gallant, καθώς και για δύο άλλους κορυφαίους ηγέτες της Χαμάς – τον Mohammed Diab Ibrahim al-Masri, τον αρχηγό των Ταξιαρχιών Al Qassem και πιο γνωστό ως Mohammed Deif, και τον Ismail Haniyeh, της Χαμάς.

Οι κατηγορίες εναντίον των πρωθυπουργού και Υπουργού Άμυνας του Ισραήλ θα περιλαμβάνουν «την πρόκληση εξόντωσης, την πρόκληση πείνας ως μέθοδο πολέμου, συμπεριλαμβανομένης της άρνησης παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας και τη σκόπιμη στόχευση αμάχων σε συγκρούσεις».

Τα εντάλματα κατά των Ισραηλινών πολιτικών σηματοδοτούν την πρώτη φορά που το ΔΠΔ στοχεύει τον κορυφαίο ηγέτη ενός στενού συμμάχου των Ηνωμένων Πολιτειών.

 

Ποιος είναι ο άνθρωπος που θέλει να βάλει στη φυλακή Νετανιάχου και Πούτιν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...