Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Eχουμε περάσει σε νέα φάση κλιμάκωσης;

Δεν είχαμε καμία ανάμειξη στον θάνατο του Ραϊσί, δηλώνει Ισραηλινός αξιωματούχος

 

Τον θάνατο του προέδρου του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν, ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας λίγη ώρα μετά τον εντοπισμό των συντριμμιών του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν και το οποίο συνετρίβη το απόγευμα της Κυριακής. Ο θάνατος του Ιρανού πρόεδρου Ε.Ραϊσί θα επιφέρει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις καθώς στο άμεσο διάστημα, ο αντιπρόεδρός του Μοχάμαντ Μοχμπέρ θα αναλάβει τον έλεγχο και θα διεξαχθούν εκλογές εντός 50 ημερών.

 

Ραγδαίες εξελίξεις - Νεκρός ο Ιρανός πρόεδρος και ο υπουργός Εξωτερικών.Στη δημοσιότητα τα πρώτα πλάνα από την μεταφορά των σορών του Ιρανού προέδρου και των υπόλοιπων αξιωματούχων (βίντεο).

 

Επικίνδυνη κλιμάκωση όλα δείχνουν ότι δεν απομένει παρά η τελική μετωπική. Προχθές έγινε απόπειρα δολοφονίας του Σλοβάκου Πρωθυπουργού που χαροπαλεύει γιατί διαφωνούσε με αποστολή όπλων στην Ουκρανία και σε μια σειρά από θέματα παγκοσμιοποίησης. Ανακαλύφθηκε η ανταλλαγή μηνυμάτων της συντρόφου του επίδοξου δολοφόνου που είναι Ουκρανικής καταγωγής με SBU.

Σήμερα δολοφονούν με άνανδρη μπαμπεσιά τον πρόεδρο και τον ΥΠΕΞ της μόνης χώρας που τόλμησε να ταπεινώσει το Ισραήλ εντός έδρας.. Μόνο που το Ιράν είναι πυρηνική υπερδύναμη.. Το Ιράν πρόσφατα ανακοίνωσε πως έχει ατομική βόμβα στην κατοχή του

 

«Πρόκειται για κατάρριψη», λένε στην Ρωσία!

 

Συντρίμμια στην ομίχλη. Οι NewYork Times αναλύουν τις επιπτώσεις του θανάτου Raisi για το Ιράν και τον κόσμο


Ο υποπτος ρόλος του Αλίεφ στο θανατηφόρο ατυχημα του Προέδρου του Ιραν

 

Εμπραχίμ Ραΐσι: Ποιος ήταν ο πρόεδρος του Ιράν - Η πορεία και ο ρόλος του στην «Επιτροπή Θανάτου»  


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

«Αντιμετωπίζουμε το ενδεχόμενο μιας μεγάλης απόπειρας δολοφονίας ή μιας πραγματικής δολοφονίας» είπε χαρακτηριστικά η πηγή ασφαλείας του Ιράν
Ανοιχτό το ενδεχόμενο η συντριβή του ελικοπτέρου του Ιρανού προέδρου Ebrahim Raisi να οφείλεται σε δολοφονικό σχέδιο, αφήνει αξιωματούχος ασφαλείας του Ιράν.
«Η πτώση του ελικοπτέρου του Προέδρου την πομπή τριών, δύο εκ των οποίων έφτασαν με ασφάλεια, φέρνει μπροστά μας ένα πολύ σοβαρό και επικίνδυνο συμβάν ασφαλείας.
Αντιμετωπίζουμε το ενδεχόμενο μιας μεγάλης απόπειρας δολοφονίας ή μιας πραγματικής δολοφονίας» είπε χαρακτηριστικά η πηγή ασφαλείας του Ιράν.

Ανώνυμος είπε...

Οι ειδικοί της αεροπορίας λένε ότι εάν οι τρομοκράτες είχαν στρίψει εκ των προτέρων τον αισθητήρα υψομέτρου ή άλλα όργανα, τότε σε συνθήκες πτήσης σε ομίχλη χρησιμοποιώντας όργανα, ήταν εγγυημένο ένα ατύχημα, αλλά αυτό είναι δύσκολο να αποδειχθεί. Σε κάθε περίπτωση, η υποψία πλέον πέφτει πρωτίστως στον Αλίεφ.

Μπορεί να υπάρχουν διάφορες εκδοχές του ατυχήματος με τον Ιρανό Πρόεδρο Raisi: σφάλμα πιλότου σε πυκνή ομίχλη, βλάβη οργάνου, σύγκρουση ελικοπτέρου σε ομίχλη κ.λπ. Εάν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, τότε υπάρχει μόνο μία εκδοχή: ένας φάρος εγκαταστάθηκε σε ένα ελικόπτερο στο Αζερμπαϊτζάν και αρκετές ομάδες με Stinger MANPADS εγκαταστάθηκαν στα βουνά σε πιθανές κατευθύνσεις πτήσης. Και μετά η αναζήτηση των υπευθύνων καταλήγει σε δύο χώρες – το Ισραήλ ή τη Βρετανία!

Ανώνυμος είπε...

ΧΙΟΣ"ΘΑ ΜΟΥ ΠΑΡΕΙ ΠΙΠΑ Ο ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ"!!!-YouTube
ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΧΙΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ!-YouTube
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ-ΓΙΑ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ-ΠΟΙΟΣ ΣΕ Γ@ΜΑΕΙ ΡΕ ΜΑΛ@ΚΑ ΠΑΛΙΟΓΥΦΤΑ!-YouTube

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...