Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

Η "εθνική" αναλγησία


Επιστολή προς τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας απέστειλε στις 6 Νοεμβρίου η Εθνική Τράπεζα, με την οποία πληροφορεί τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΕΚ ότι στα μικτά δάνεια που παρέχει σε δικαιούχους του, υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και η τράπεζα αποφάσισε να αναθέσει σε εισπρακτικές εταιρείες την όχληση των καθυστερούντων δανειοληπτών.
Την ύπαρξη της επιστολής αποκάλυψε η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία δήλωσε πως η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας πρώτα «εκβίασε» με διακοπή της σύμβασης με τον ΟΕΚ, προκειμένου να αυξήσει τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων.

Στη συνέχεια, και μετά τη γενική κατακραυγή, μας αποφάσισε να παρατείνει τη σύμβαση έως το τέλος του χρόνου, αφήνοντας παραθυράκι για αλλαγή των όρων από 1η Ιανουαρίου 2009. Και πριν από μια εβδομάδα, απέστειλε επιστολή προς τον Οργανισμό, με την οποία ζητείται να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός της Τράπεζας για να εισπραχτούν άμεσα τα χρωστούμενα των δικαιούχων.Μετά απο αυτές τις εξυπνάδες καλά θα κάνουν οι καταθέτες να την σαμποτάρουν μέχρι αηδίας,αποσύρωντας ομαδικά τις καταθέσεις τους. Ισως ετσι ταρακουνηθεί λίγο.

http://www.capital.gr/news.asp?Details=618384

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...