Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

ΤΩΡΑ....ΕΚΑΤΟΜΒΗ ΘΥΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ



ΧΘΕΣ ΕΙΧΑΜΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ «ΤΥΧΑΙΟ»;;

Βομβάη: Τουλάχιστον 110 νεκροί από τις επιθέσεις

Η Βομβάη αλλά και ολόκληρη η Ινδία βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Οι νεκροί ξεπερνούν τους 110 και οι τραυματίες τους 315. Και αυτός δεν είναι ο τελικός απολογισμός. Όσο περνούν οι ώρες, ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται.

Μεταξύ των νεκρών ειναι και ένας Κύπριος πολυεκατομμυριούχος, μόνιμος κάτοικος Λονδίνου, περιλαμβάνεται στους νεκρούς των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Μουμπάϊ της Ινδίας. Πρόκειται για τον Ανδρέα Λιβέρα, 72 ετών, πλοιοκτήτη, που είχε πάει στη Μουμπάϊ για έκθεση πλοίων,

Στο ένα ξενοδοχείο, το Ομπερόι Τρίντεντ, περίπου 30 άνθρωποι κρατούνται όμηροι και περισσότεροι από 100 έχουν παγιδευτεί στα δωμάτιά τους ενώ από τον τελευταίο όροφο εδώ και ώρες βγαίνουν καπνοί. http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=4489240

Βομβάη: Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η Ινδία, μετά το μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων στη Βομβάη. Τουλάχιστον 100 οι νεκροί, μεταξύ των οποίων και έξι ξένοι, περισσότεροι από 300 οι τραυματίες. Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης δεκάδων ομήρων στο ξενοδοχείο Ομπερόι. Επιχείρηση κομάντος για τη διάσωση ομήρων βρίσκεται σε εξέλιξη στο ξενοδοχείο Ομπερόι Τρίντεντ. Κατά πληροφορίες έχουν απελευθερωθεί μέχρι στιγμής 40 άτομα, ανάμεσά τους ένας εκ των τριών Ισπανών επιχειρηματιών που κρατούνται όμηροι. Τα σημεία των επιθέσεων -σύμφωνα με την εφημερίδα Times of India- είναι:

-ο σιδηροδρομικός σταθμός Σχατραπάτι Σιβάτζι, απ' όπου ξεκίνησε η επίθεση
-το ιστορικό -105 ετών- ξενοδοχείο Ταζ Μαχάλ
-το ξενοδοχείο Ομπερόι
-το εστιατόριο Cafe Leopold
-κατάληψη αστυνομικού οχήματος κοντά στον κινηματογράφο Μετρό
-έκρηξη σε ταξί στο προάστειο Βίλε-Πάρλε και βόμβα σε άλλο ταξί στην προκυμαία Μαζεγκάον.
Αναφορές για πυροβολισμούς υπάρχουν επίσης στα σημεία Κολάμπα, Ναριμάν, καθώς και στο νοσοκομείο Κάμα.
Οι ένοπλοι επιτέθηκαν επίσης και σε αρχηγείο της αστυνομίας στο νότιο τμήμα της πόλης, όπου άλλωστε σημειώθηκαν οι περισσότερες επιθέσεις.
Τουλάχιστον δύο εκρήξεις ακούστηκαν, που πιθανώς οφείλονταν σε ρήψη χειροβομβίδων.
http://www.phileleftheros.com.cy/main/showarticle_prt.asp?id=592688

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...