Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

Κε Αβραμόπουλε είσαι εδώ;


IXNOS:Στις τελετές τις ψευτοδεξιώσεις και τα εγκαίνια είσαι πρώτος κε υπουργέ .Ο κόσμος όμως «υποφέρει» στα νοσοκομεία. Καλές οι «φιγούρες», αλλά κοντεύει η υγεία να γίνει «ιδιωτική» υπόθεση. Λυπάμαι, αλλά απέτυχες παταγωδώς παρά το προφίλ που σου φτιάχνουν τα «φίλα» προσκείμενα Μ.Μ.Ε ως νέος δελφίνος.


Από το http://greece-salonika.blogspot.com/

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

.
Μια νοσηλεύτρια βάρδιας προσπαθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες της ταυτόχρονα σε... 32 βαριά ασθενείς στη Χειρουργική Κλινική, ενώ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών οι ασθενείς χρειάζεται να περιμένουν μέχρι και... 8 ώρες για μια ακτινογραφία.

. Oπως καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων, το νοσηλευτικό προσωπικό δεν επαρκεί εδώ και πολύ καιρό και πρέπει να γίνουν άμεσα προσλήψεις. «Το νοσοκομείο μας έχει έναν αυξημένο ρυθμό παραγωγικότητας και λειτουργεί με ελλιπέστατο προσωπικό. Oι ελλείψεις αφορούν στο προσωπικό, που προβλέπεται για την κάλυψη 625 κρεβατιών. Πόσο μάλλον όταν αυτήν τη στιγμή λειτουργούν περίπου 790 κρεβάτια!

Oλα τα παραπάνω έχουν οδηγήσει 600 και πλέον άτομα στην παραίτηση, προκειμένου να βρουν αλλού καλύτερες συνθήκες εργασίας. Ενδεικτικά, από 1 Ιανουαρίου 2007 μέχρι 31 Αυγούστου 2008 έχουν παραιτηθεί 230 άτομα, ενώ έχουν προσληφθεί μόλις 156», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων

Το προσωπικό του νοσοκομείου διαμαρτύρεται για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Oπως υπογραμμίζει, είναι απαράδεκτο να εκτελούν κίνηση και εργαλειοδοσία στο χειρουργείο σπουδαστές της πρακτικής άσκησης. Επιπλέον, είναι ανθρωπίνως αδύνατο το προσωπικό που εργάζεται για την υγεία να έχει απόλυτη διαύγεια, όταν δουλεύει σε συνεχόμενο κυκλικό ωράριο επί σειρά ημερών χωρίς ανάπαυση λόγω αδυναμίας χορηγήσεως των νόμιμων ρεπό και αδειών!

http://press-gr.blogspot.com/2008/04/blog-post_1944.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...